Ακόμα να κλείσετε τραπέζι; Αν ανήκετε σε αυτούς που αναζητούν τη λύση της τελευταίας στιγμής, οι παρακάτω προτάσεις μπορεί και να σας φανούν χρήσιμες.
Κάθε χρόνο το πού θα περάσουμε και πώς το καθιερωμένο ρεβεγιόν είναι ένα θέμα. Αν αποφασίσετε να μην μείνετε σπίτι, οι επιλογές που έχετε είναι αρκετές μιας και τα περισσότερα εστιατόρια ξενοδοχείων και μη ετοιμάζουν εορταστικά δείπνα με ωραιότατα μενού.
Bellamie
Η αστική αύρα του ιστορικού Bellamie συναντά τη γιορτινή λάμψη με ήχους ζωντανής μουσικής και γεύσεις που επιμελείται ο σεφ Χρήστος Τζιέρας. Τα γιορτινά μενού περιλαμβάνουν εκλεκτούς μεζέδες και πιάτα, όπως συκωτάκια μαριναρισμένα, κρητικά μαραθοπιτάκια, στριφτοπιτάκια με κόκκορα Πίνδου, παραδοσιακή γαλοπούλα με γέμιση, χοιρινό φιλέτο με γραβιέρα Νάξου, συκώτι χήνας, κρέμα μανιταριών και πατάτες ο γκρατέν, αλλά και γλυκές λιχουδιές, όπως ο κορμός λευκής σοκολάτας με μαστίχα και σάλτσα από άγριες φράουλες.
info
Αγγέλου Μεταξά 11 & Βούλγαρη, Πλ. Κανάρη, Πειραιάς τηλ. 210 4175740.
Παραμονή Χριστουγέννων: 40 ευρώ, Φιάλη κρασιού: 45 ευρώ/ 2 άτομα.
Παραμονή Πρωτοχρονιάς: 45 ευρώ, Φιάλη ποτού/ 2 άτομα: 90 και 100 ευρώ, απλή και special αντίστοιχα. Συνοδεύονται από πιατέλα με καναπεδάκια.
ΘάΜα
Πολύτιµες συνταγές, αυθεντικά ελληνικές, τοπικά προϊόντα και πελοποννησιακό µεράκι είχαν µείνει για χρόνια στο περιθώριο, αποκλεισµένα από τις εκάστοτε µοδάτες τάσεις που επικρατούσαν στον χώρο της κουζίνας. Το εστιατόριο «ΘάΜα», στον Χολαργό, τις βγάζει από το χρονοντούλαπο της οικιακής ιστορίας στρώνοντάς µας τα ωραιότερα τραπέζια… Για τις ημέρες των Χριστουγέννων μας έχουν ετοιμάσει ένα γιορτινό μενού με πιάτα όπως αγριογούρουνο στιφάδο, οσομπούκο κοκκινιστό με πουρέ φρέσκιας πατάτας, κατσικάκι με σελινόριζα και βινεγκρέτ μελιού, μοσχαράκι με πουρέ γλυκοπατάτας και μανιτάρια και φυσικά το παραδοσιακό πιάτο της Μεσσηνίας, γουρουνοπούλα.
info
Μεσογείων 242, Χολαργός, τηλ. 211 0139951, www.thama.info
Nice n Easy
Υπό το άγρυπνο βλέμμα του Sinatra και της Monroe, τα all day βιολογικά και healthy bistro Nice n Easy στο Κολονάκι και την Κηφισιά υποδέχονται τις γιορτές με χολιγουντιανό αέρα και γιορτινά μενού από τον σεφ Χρήστο Αθανασιάδη. Το ζεστό κοκτέιλ κόκκινου κρασιού με αρώματα του χειμώνα που ανοίγει τα μενού των Χριστουγέννων είναι το ιδανικό καλωσόρισμα για μια συνέχεια που καλύπτει όλα τα γούστα. Πιάτα, όπως αγριογούρουνο μπρεζέ σε σάλτσα από κόκκινο κρασί και μπίτερ σοκολάτα πάνω σε νιόκι πατάτας και πράσινα σπαράγγια, ρολό γαλοπούλας εν κενώ γεμιστό με κουκουνάρι και βιολογικό τυρί βενέτικο και κρούστα από προσούτο Ευρυτανίας, καπουτσίνο αστακού με αφρό μοσχοκάρυδο, crispy φιλέτο Γαλλικής πάπιας με αέρα από μανταρίνι Χίου πάνω σε κυλίνδρους πατάτας comfit κ.ά., είναι μερικά από τα εντυπωσιακά πιάτα των μενού.
info
Κολονάκι
Παραμονή Χριστουγέννων : 40 ευρώ.
Παραμονή Πρωτοχρονιάς: 45 ευρώ
Κηφισιά
Παραμονή Χριστουγέννων: 45 ευρώ
Παραμονή Πρωτοχρονιάς: 48 ευρώ
Κολονάκι: Ομήρου 60 και Σκουφά, τηλ. 210 3617201, http://niceneasy.gr.
Κηφισιά: Παπαδιαμάντη 7, τηλ. 210 8082014.
Fuga
Με θέα τη στολισμένη πόλη και γευστικές προτάσεις από τον σεφ Θάνο Κουλτούκη, το Fuga κάνει τη δική του πρόταση για ρεβεγιόν. Τα μενού των δύο Παραμονών περιλαμβάνουν δημιουργικά πιάτα, όπως ραβιόλι με γέμιση παντζάρι, σπανάκι σοτέ και σάλτσα καραβίδας, μοσχαρίσιο μάγουλο μπρεζέ σε κόκκινο κρασί με πουρέ πατάτας και κρεμμύδι κονφί, ριζότο με μελιτζάνα, καπνιστό μετσοβόνε και πέστο ρόκας κ.ά. Η μους σοκολάτας με κάρδαμο και ζεστό γκανάς σοκολάτας ή η μπάρα σοκολάτας με καραμελωμένο φύλλο φουντουκιού και φρέσκα βατόμουρα θα κλείσουν γλυκά τις γιορτινές βραδιές.
info
Κόκκαλη 1, Αμπελόκηποι τηλ. 210 7242979
Παραμονή Χριστουγέννων: 48 ευρώ και 58 με 2 ποτήρια κρασί.
Παραμονή Πρωτοχρονιάς: 54 ευρώ και 69 ευρώ με 3 ποτήρια κρασί.
La Terrasse
Το εστιατόριο του Πεντελικόν υποδέχεται με αριστοκρατική αίγλη την εορταστική σεζόν με το Γιώργο Στυλιανουδάκη να παρουσιάζει ευφάνταστα μενού. Οι μελωδίες του πιάνου συμπληρώνουν ατμοσφαιρικά τη γιορτινή παλέτα, που μεταξύ άλλων περιλαμβάνει πιάτα, όπως χοιρινό γάλακτος με μήλο, κέτσαπ δαμάσκηνου και σοτέ σέσκουλο, ρουλάντ καπνιστού σολομού με βασιλικό καβούρι, βοδινό φιλέτο Angus με πουρέ σελινόριζας, κάστανα, σέλερι και μανιτάρια χανταρέλες κ.ά.
info
Δηληγιάννη 66, τηλ. 210 6281400, www.pentelikon.gr
Μενού Χριστουγέννων: 75 ευρώ, παιδιά 35 ευρώ.
Μενού Πρωτοχρονιάς: 90 ευρώ, παιδιά 40 ευρώ.
Pallas Athena Restaurant
Σε ένα περιβάλλον με art chic αισθητική, θα περάσετε γιορτινές στιγμές με νοσταλγικές νότες και εντυπωσιακά μενού. Φιλετάκια αγριογούρουνου με μανιτάρια πορτσίνι, ταρτάρ από λαβράκι με σολομό και αχινό, αλλά και η γλυκιά λάβα σοκολάτας με σορμπέ βατόμουρο είναι μερικές από τις σπεσιαλιτέ που θα απολαύσετε δια χειρός του executive σεφ της Grecotel, Σάκη Τζανέττου. To εορταστικό σκηνικό συμπληρώνεται από ήχους ζωντανής μουσικής.
info
Αθηνάς 65 & Λυκούργου, Πλατεία Κοτζιά, τηλ. 210 3250900, www.grecotelpallasathena.com
Παραμονή Xριστουγέννων: 79 ευρώ
Παραμονή Πρωτοχρονιάς: 129 ευρώ
Brown’s Restaurant
Ένα ακόμα διαμάντι στην καρδιά της Αθήνας, στο ξενοδοχείο Divani Caravel, που συνδυάζει πολυτέλεια και στυλ, γιορτάζει γευστικά την παραμονή Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς. Το εορταστικό μενού 5 πιάτων με ντελικάτες δημιουργίες συνοδεία ζωντανής μουσικής σε ένα κομψό και ζεστό περιβάλλον είναι μια εμπειρία που θα κάνει τις γιορτινές σας ημέρες ακόμη πιο ξεχωριστές.
info
Divani Caravel, Βασιλεώς Αλεξάνδρου2 τηλ. 210 7207000, www.divanis.com/caravel
Παραμονή Χριστουγέννων: 70 ευρώ. Παραμονή Πρωτοχρονιάς: 80 ευρώ
Première & Cafezoe
Παραμονή Χριστουγέννων στο Intercontinental, ο σεφ του Première Jean-Charles Metayer ετοιμάζει ενδιαφέρουσες συνθέσεις: μοσχαράκι γάλακτος με ριζότο βρώμης & μανιτάρια chanterelles, crémeux σοκολάτας, κάστανο σε μπισκουί καρύδας & σορμπέ αγριοφράουλας, σαλάτα με καπνιστή πάπια και vinaigrette από σαγκουίνι, καβούρι με ζελέ από φύλλα oysters, κρούστα λεμονιού και χαβιάρι Avruga κ.ά. Την παραμονή Πρωτοχρονιάς μοναδικά πιάτα, όπως αστακός με πουρέ από καπνιστό σολομό, ελάφι με αφρό σελινόριζας και σάλτσα κόκκινων φρούτων και άλλα δίνουν το στίγμα για την απαρχή μιας ιδιαίτερα γευστικής χρονιάς. Όσο για το Cafezoe, τις δύο Παραμονές θα πλαισιώσουν ένας πλούσιος μπουφές από λαχταριστά εδέσματα υπό τη συνοδεία ζωντανής μουσικής.
info
Athenaeum Intercontinental, Λ. Συγγρού 89-93, τηλ. 210 9206000,
www.athenaeumintercontinentalathens.com
Première: Παραμονή Χριστουγέννων: 100 ευρώ, Παραμονή Πρωτοχρονιάς: 150 ευρώ.
Cafezoe: Παραμονή Χριστουγέννων: 80 ευρώ, Παραμονή Πρωτοχρονιάς: 100 ευρώ.
Kool Life
Αν ανηφορίσετε προς τα βόρεια προάστια, το εστιατόριο του ξενοδοχείου Life Gallery είναι μια ενδιαφέρουσα επιλογή. Με μενού που υπογράφει ο Έκτορας Μποτρίνι αποτελούμενο από γευστικές συνθέσεις, όπως καρπάτσιο από καπνιστό μοσχαρίσιο κρέας με σφαίρες από τυρί μετσοβόνε, φραγκόκοτα βιολογικής εκτροφής με αρωματικά βότανα ψημένη στον πηλό με λεμονόφυλλα, ορτύκι γεμιστό με φουά γκρα, σουφλέ πανετόνε κ.ά, οι βραδιές σας θα έχουν εγγυημένη γευστική εξέλιξη.
info
Λεωφόρος Θησέως 103, Εκάλη, τηλ. 211 1067400, www.lifegallery.gr
Παραμονή Χριστουγέννων: 65 ευρώ. Παραμονή Πρωτοχρονιάς: 75 ευρώ.
Mezzaluna
Το γνωστό ιταλικό εστιατόριο υποδέχεται τις γιορτές στη νέα του γειτονιά στο Κεφαλάρι με δύο μενού που επιμελείται ο Βαγγέλης Κατσέλης. Πιάτα, όπως τερίνα φουά γκρα με σπιτική μαρμελάδα κυδώνι, φιλέτο από Black Angus με σάλτσα Μαρσάλα και πουρέ σελινόριζας, παραδοσιακή γαλοπούλα στο φούρνο με γέμιση και πουρέ κάστανο, αλλά και κλασικές γλυκές απολαύσεις, όπως αέρινη πάβλοβα και σοκολατένιος κορμός είναι μερικά από τα κομμάτια ενός ενδιαφέροντος γευστικού πάζλ.
info
Φιλαδελφέως 2, Κεφαλάρι, Κηφισιά, τηλ. 210 6836828, www.mezzaluna.gr
Παραμονή Χριστουγέννων: 55 ευρώ. Παραμονή Πρωτοχρονιάς: 65 ευρώ.
Κλήμα Κλήμα
Το wine bar-restaurant των Μελισσίων, φημισμένο για τη δυνατή λίστα κρασιών του, σας περιμένει σε ένα ζεστό και γιορτινό περιβάλλον με απολαυστικά μενού αποτελούμενα από πιάτα, όπως στήθος γαλοπούλας με γέμιση gravy και λαχανάκια Βρυξελλών, σαλάτα με κάρδαμο, ρόκα και σύγκλινο Μάνης, φιλέτο αγριογούρουνου με δαμάσκηνα και πουρέ πράσο κ.ά. Το γεύμα σας θα κλείσει γλυκά με παραδοσιακό χριστουγεννιάτικο κορμό ή μους λευκής σοκολάτας με καραμελωμένο φύλλο κρούστας.
info
Παναγή Τσαλδάρη 32-34 & Φειδίου, Μελίσσια, τηλ. 210 6096786.
Παραμονή Χριστουγένων & Πρωτοχρονιάς: 40 ευρώ.
St’Astra
To rooftop restaurant στον 8° όροφο του Radisson Blue Park, Παραμονές Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς βάλθηκε να μας απογειώσει με γευστικές δημιουργίες από τον executive chef Γιάννη Λιόκα. Σε έναν εντυπωσιακό χώρο με θέα την Ακρόπολη και γιορτινές μελωδίες, θα απολαύσουμε βελουτέ κολοκύθας αρωματισμένη με πορτοκάλι, τζίντζερ και καραβίδα σοτέ, ιβηρικό χοιρινό με αρωματική σάλτσα από πορτοκάλι και κάρδαμο, χτένια σοτέ σε πούδρα από νόρι με πουρέ και κους κους από κουνουπίδι και αχινό, μοσχαρίσιο φιλέτο με πουρέ γλυκοπατάτας κ.ά. Η εμπειρία συμπληρώνεται από μια σειρά από εξαιρετικά επιδόρπια.
info
Radisson Blu Park Hotel, Λ. Αλεξάνδρας 10, Αθήνα, τηλ. 210 8894500.
Παραμονή Χριστουγέννων: 80 ευρώ. Παραμονή Πρωτοχρονιάς: 130 ευρώ.
T- Square
Με φόντο τον όμορφο κήπο του γκολφ της Γλυφάδας, οι γευστικές δημιουργίες του executive chef Γιάννη Στανίτσα σας προκαλούν να τις δοκιμάσετε. Οι αρμονικοί συνδυασμοί στα εορταστικά πιάτα της Παραμονής Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς προτείνουν φιλέτο λαβράκι ποσέ σε αρωματικό ελαιόλαδο με πουρέ πατάτας, κρέμα ξινίθρας και αβγοτάραχο, παραδοσιακή γαλοπούλα γεμιστή με πράσο, κάστανα και μαύρη τρούφα, σκάλοπς St. Jacques ala plancha, κινόα, κόκκινες φακές και δροσουλίτη, βελουτέ από μανιτάρια πορτσίνι και αφρό λεμονοθύμαρο και άλλα πολλά και ενδιαφέροντα.
info
T-Square, Τέρμα Προνόης, Γλυφάδα, τηλ. 211 1838648.
Παραμονή Χριστουγέννων: 75 ευρώ. Παραμονή Πρωτοχρονιάς: 85 ευρώ.
Περισσότερες ιδέες για να γιορτάσετε τις παραμονές Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς εδώ.