Είτε μείνετε στην Αθήνα είτε ταξιδέψετε εκτός, το φετινό Πάσχα, σας έχουμε 10 προτάσεις για να γιορτάσετε σε μεγάλα ξενοδοχεία της Ελλάδας, που υπόσχονται να κάνουν αυτές τις μέρες πραγματικά ξεχωριστές.

Στην Αθήνα

BYZANTINO_2

Βυζαντινό – Hilton Athens
Το εστιατόριο Βυζαντινό, στο γνωστό αθηναϊκό ξενοδοχείο, τη Μ. Παρασκευή στήνει μπουφέ με νηστίσιμα εδέσματα και θαλασσινά. Το Μ. Σάββατο τη σκυτάλη παίρνει ο αναστάσιμος μπουφές και η μαγειρίτσα. Όσο για την Κυριακή του Πάσχα από τον πασχαλινό μπουφέ δε λείπει το ψητό αρνί, τα κόκκινα αβγά και η μεγάλη ποικιλία γλυκών υπό τους ήχους ζωντανής μουσικής. Την ίδια στιγμή, τα παιδιά απασχολούνται στην παιδική γωνιά με πολλές δραστηριότητες, ενώ μπορούν να σερβίρονται μόνα τους από τον ειδικά διαμορφωμένο χαμηλό μπουφέ. Η πασχαλινή εμπειρία για όλη την οικογένεια ολοκληρώνεται τη Δευτέρα του Πάσχα με εορταστικό μπουφέ και παιδική γωνιά με δραστηριότητες.
Από την άλλη, το Μ. Σάββατο, την Κυριακή και τη Δευτέρα του Πάσχα το Galaxy Bar ανοίγει τις πόρτες του από τη 1 το μεσημέρι, για να πάρετε τον καφέ ή το απεριτίφ σας στην εντυπωσιακή βεράντα με θέα την ανοιξιάτικη Αθήνα. Αν πάλι προτιμάτε το ηλιοβασίλεμα, απολαύστε ένα ποτήρι αφρώδη οίνο και φράουλες βουτηγμένες στη σοκολάτα, παρέα με το ταίρι σας (20 ευρώ για δύο άτομα) με θέα την Ακρόπολη και το Λυκαβηττό.

info
Βασ. Σοφίας 46, τηλ. 210 7281400.
Μ. Παρασκευή, 10:04, 42 ευρώ το άτομο. Μ. Σάββατο, 11:04, 55 ευρώ το άτομο. Κυριακή του Πάσχα, 12:04, 65 ευρώ το άτομο. Δευτέρα του Πάσχα, 13:04, 43,50 ευρώ το άτομο. Τα παιδιά έως 5 ετών δωρεάν και τα παιδιά από 6 έως 12 ετών 50% έκπτωση.

TRocadero_restaurant_th

Le Trocadero – Metropolitan
Μια νόστιμη πρόσκληση σε δείπνο έχει και το ξενοδοχείο Metropolitan για όσους μείνουν στην Αθήνα το Πάσχα. Το κοσμοπολίτικο ξενοδοχείο έχει ετοιμάσει ένα νηστίσιμο και δύο γιορτινά μενού στο εστιατόριό του Le Trocadero. Τη βράδυ της Μ. Παρασκευής, λοιπόν, σερβίρονται επιλογές από ζεστά και κρύα νηστίσιμα πιάτα και το Μ. Σάββατο, μετά την Ανάσταση, σας περιμένει ένα πλούσιο εορταστικό μενού με ζεστή παραδοσιακή μαγειρίτσα, κόκκινα αβγά, ψητό κατσικάκι, σαλάτα και γλυκό.
Την Κυριακή του Πάσχα στο αίθριο του ξενοδοχείου ψήνονται οβελίες και στήνεται πασχαλινός μπουφές με παραδοσιακές γεύσεις, όπως αρνί σούβλας, κοκορέτσι, σαλάτες, κρύα και ζεστά ορεκτικά και πλούσια ποικιλία από γλυκά. Το πασχαλινό μενού συνοδεύεται από μουσική από Dj.

info
Λεωφ. Συγγρού 385, Αθήνα, τηλ. 210 9471000.
Μ. Σάββατο: 40 ευρώ το άτομο. Κυριακή του Πάσχα: 60 ευρώ το άτομο. Και για τις 2 μέρες στην τιμή συμπεριλαμβάνεται μία φιάλη κρασί για δύο άτομα. Παιδιά μέχρι 4 ετών δωρεάν και από 5 – 12 ετών 50% έκπτωση.

new-hotel_restaurant_7903

New Taste – New Hotel
Το ντιζαϊνάτο ξενοδοχείο, στην καρδιά της Αθήνας, κάνει Ανάσταση με ένα ειδικά διαμορφωμένο μενού στο μοναδικής αισθητικής εστιατόριό του New Taste. Ξεκινάτε, φυσικά, με παραδοσιακή μαγειρίτσα και συνεχίζετε με ψητό ταλαγάνι με ντοματίνια, καπνιστή πάπρικα και καυτερή πιπεριά, New Taste Λαχματζούν με αρνίσιο κιμά, μανούρι, σουμάκ και κουκουνάρια, ντολμαδάκια με πλιγούρι και σάλτσα γιαουρτιού, χωριάτικο λουκάνικο και σεφταλιές συνοδευμένα από τραγανή πίτα, γιαούρτι και βούτυρο αρωματισμένο με τσίλι, καθώς και μπεκρή μεζέ με μουστάρδα και γλυκές πιπεριές. Για το τέλος, απολαμβάνετε ποικιλία παραδοσιακών γλυκών σερβιρισμένα με παγωτό βανίλια.

info
Φιλελλήνων 16, Σύνταγμα, Αθήνα, τηλ. 210 3273170.

Gallo-Nero--ParkHotel_6

Gallo Nero – Radisson Blue Park
Το γουστόζικο και διακοσμημένο με έμπνευση από το γειτονικό πάρκο εστιατόριο Gallo Nero του ξενοδοχείου Radisson Blue Park είναι αγαπημένη επιλογή και για το Πάσχα. Το Μ. Σάββατο σας καλεί σε ένα παραδοσιακό τραπέζι με πασχαλινά αβγά, παραδοσιακή μαγειρίτσα αρωματισμένη με άνηθο, σαλάτα χωριάτικη, αρνάκι γάλακτος στο φούρνο με μοσχολέμονο και μυρωδικά γαρνιρισμένο με baby πατάτες και λαχανικά σχάρας, συνοδευμένα από ένα ποτήρι κρασί Σεμέλη, ενώ για επιδόρπιο έχουν υπέροχο γαλακτομπούρεκο.
Την Κυριακή του Πάσχα κάνετε μια βόλτα στο γειτονικό πάρκο και μετά στρώνεστε στα τραπέζια του Gallo Nero για να απολαύσετε παραδοσιακή Σκοπελίτικη τυρόπιτα με γιαούρτι και φρέσκο κρεμμυδάκι, αρωματική σαλάτα με flakes λαχανικών, quinoa & vinaigrette από ξύδι Xeres ή σαλάτα χωριάτικη, αρνάκι ψητό αρωματισμένο με φρέσκο θρούμπι γαρνιρισμενο με κυδωνάτες πατάτες φούρνου και φρέσκα μυρωδικά. Το φαγητό συνοδεύεται από ένα ποτήρι κρασί Σεμέλη, ενώ για επιδόρπιο γεύεστε καρυδόπιτα με παγωτό καϊμάκι.

info
Λεωφ. Αλεξάνδρας 10, Αθήνα, τηλ. 210 8894500. Μ. Σάββατο: 30 ευρώ το άτομο. Κυριακή του Πάσχα: 35 ευρώ το άτομο.

baku_4762

Bakù – The Margi
Φέτος που το Margi κλείνει 51 χρόνια παρουσίας στη Αθηναϊκή Ριβιέρα έχει ετοιμάσει ακαταμάχητες προτάσεις για το Πάσχα. Το Μ. Σάββατο στο ατμοσφαιρικό εστιατόριο Bakù οι μεγάλοι απολαμβάνετε Αναστάσιμο μενού, με μαγειρίτσα, λαχανοντολμαδές αυγολέμονο, αρνάκι στον φούρνο με πατατούλες και μπουκετάκι πράσινης σαλάτας, καθώς και γαλακτομπουρεκάκι. Την ίδια στιγμή οι μικροί (2 έως 12 ετών) κάνουν Ανάσταση με children’s menu: κρέπες με ζαμπόν, τυρί cheddar και sauce velouté, ταλλιατέλες με κιμά και παρμεζάνα και για το τέλος the Margi cream! Την Κυριακή του Πάσχα βγαίνετε στην πισίνα του ξενοδοχείου όπου γεύεστε αρνάκι γάλακτος και κοκορέτσι στη σούβλα, τυρόπιτα με κόθορο και φύλλο γιαουρτιού, κρέπες με σπανάκι και φορμαέλα, χορτόπιτα με καυκαλήθρες και μηρώνια. Θέλετε κι άλλα; Τέσσερις διαφορετικές σαλάτες, σπιτικό τζατζίκι, λουκάνικα, φιλέτο κοτόπουλο, μπιφτέκια, αμπελοσαρμαδάκια αυγολέμονο, πατατούλες φούρνου με θυμάρι, ρύζι basmati με κουκουνάρι, επιλεγμένα ελληνικά τυριά και παραδοσιακά γλυκά, συμπληρώνουν τον μπουφέ.

info
Λητούς 11, Βουλιαγμένη, τηλ. 210 9670924. Μ. Σάββατο: 24:00 – 02:00, 49 ευρώ το άτομο & 24,50 ευρώ για παιδιά έως 12 ετών. Κυριακή του Πάσχα: 13:30 – 17:00, 54 ευρώ το άτομο & 27 ευρώ για παιδιά έως 12 ετών.

Semiramis-1514

Semiramis restaurant – Semiramis
Πασχαλινά τραπέζια με θέα στην πισίνα στρώνει τη βραδιά της Ανάστασης το ομώνυμο εστιατόριο του ξενοδοχείου Semiramis στο Κεφαλάρι. Πρώτη – πρώτη στο μενού μπαίνει η μεγάλη πρωταγωνίστρια του πασχαλινού τραπεζιού, η παραδοσιακή μαγειρίτσα. Απολαμβάνετε επίσης σπιτική σπανακοτυρόπιτα, ελληνική σαλάτα με τοματίνια, κάππαρη και ξινομυζήθρα, μαριναρισμένες κοτολέτες αρνιού σχάρας με δεντρολίβανο και λεμόνι ή μοσχαρίσιο rib eye με αρωματικό βούτυρο. Τα κυρίως πιάτα συνοδεύονται από μικρές πατάτες φούρνου με λεμόνι και θυμάρι και ψητά λαχανικά με μπαλσάμικο και ελαιόλαδο. Και από επιδόρπιο; Πολύ λαχταριστό προφιτερόλ με κρέμα gianduja και σάλτσα βανίλιας.

info
Χαριλάου Τρικούπη 48, Κεφαλάρι, τηλ. 210 6284500. Μ. Σάββατο: 47 ευρώ το άτομο.

st-george

La Suite Lounge – St George Lycabettus
Μπορεί να μην ταξιδέψετε εκτός Αθηνών αυτό το Πάσχα, ωστόσο το St George Lycabettus και το εστιατόριο La Suite Lounge έχουν ετοιμάσει ένα “μοναδικό Πασχαλιάτικο ταξίδι”. Τις μέρες πριν το Πάσχα δοκιμάζετε καθημερινά “Μοναστηριακό Νηστίσιμο Μενού” 3 πιάτων, στην τιμή των 15 ευρώ (με ένα ποτήρι κρασί). Το βράδυ της Ανάστασης απολαμβάνετε το Αναστάσιμο δείπνο, το οποίο περιλαμβάνει παραδοσιακές γεύσεις όπως μαγειρίτσα, κατσικάκι σε κληματόβεργες, αρνάκι φρικασέ και κοκορέτσι ρουμελιώτικο και παράλληλα, ατενίζετε την πόλη από ψηλά και τους πιστούς που κατεβαίνουν με το Άγιο Φως από το εκκλησάκι του Άη Γιώργη του Λυκαβηττού.
Το μεσημέρι της Κυριακής του Πάσχα δοκιμάζετε παραδοσιακές γεύσεις και γλυκά από έναν πλούσιο μπουφέ με τους μικρούς της παρέας να διασκεδάζουν σε ένα ειδικά διαμορφωμένο χώρο, με παιδαγωγούς και animateurs παίζοντας ατελείωτα παιχνίδια, “κυνήγι του θησαυρού” και ζωγραφίζοντας.

info
Κλεομένους 2, Αθήνα, τηλ. 210 7416000. Μοναστηριακό Νηστίσιμο Μενού: καθημερινά, 15 ευρώ το άτομο. Μ. Σάββατο: 36 ευρώ το άτομο – παιδιά μέχρι 12 ετών δωρεάν. Κυριακή του Πάσχα: buffet, 36 ευρώ το άτομο – παιδιά μέχρι 12 ετών δωρεάν.

Εκτός Αθηνών

Hotel-du-lac

Hotel Du Lac Congress Center & Spa – Ιωάννινα
Λίγα μόλις μέτρα από το κέντρο των Ιωαννίνων, σε ένα ξενοδοχειακό συγκρότημα 5 αστέρων με εκπληκτική θέα στη λίμνη Παμβώτιδα και εύκολη πρόσβαση στο Ζαγόρι και τα υπόλοιπα χωριά της περιοχής, βιώνετε την πιο αξέχαστη πασχαλινή απόδραση. Το Hotel Du Lac, με στόχο να προσφέρει πάντα υψηλού επιπέδου υπηρεσίες στους φιλοξενούμενους του σε συνδυασμό με μοναδικές γαστρονομικές εμπειρίες, έχει ετοιμάσει ένα άκρως παραδοσιακό πρόγραμμα για την Κυριακή του Πάσχα.
Στους εκπληκτικούς κήπους του ξενοδοχείου και με θέα στη λίμνη λοιπόν, στήνονται την Κυριακή του Πάσχα σούβλες και σερβίρονται παραδοσιακοί μεζέδες και τοπικό τσίπουρο. Στη συνέχεια, ακολουθεί ένας εντυπωσιακός εορταστικός μπουφές με υψηλού επιπέδου πιάτα από την ελληνική κουζίνα.

info
Καρόλου Παπούλια & Ίκκου, Ιωάννινα, τηλ. 26510 59100.

Paradise-Hotel-Andros

Παράδεισος – Άνδρος
Η νησιώτικη ατμόσφαιρα ταιριάζει με το Πάσχα και ένα από τα πιο κοντινά νησιά που προσφέρονται για εξόρμηση είναι η Άνδρος. Εκεί βρίσκεται το ιστορικό ξενοδοχείο Παράδεισος στη Χώρα του νησιού, που έχει ετοιμάσει πολλές ξεχωριστές εκδηλώσεις για το Πάσχα. Το μεσημέρι του Μ. Σαββάτου στήνουν Γιορτή Λεμονιού, στην αυλή του Μουσείου, στο Παλαιό Παγοποιείο Μαντζαβελάκη, με τοπικά γλυκά και λεμονάδες φτιαγμένα από τις Ανδριώτισσες, ενώ το βράδυ στις 24:00 σερβίρουν Αναστάσιμο δείπνο στο Μουσείο Λαογραφίας και Χριστιανικής Τέχνης.
Την Κυριακή του Πάσχα η μέρα ξεκινά με Ανδριώτικο πασχαλιάτικο πρωινό με μυρωδάτα τσουρέκια, τοπικά τυράκια, γλυκά και κόκκινα αβγά και το μεσημέρι, γύρω από την πισίνα του ξενοδοχείου στήνονται σούβλες και σερβίρονται λαμπριάτες και λοιπές Ανδριώτικες γεύσεις. Τέλος, το βράδυ της Κυριακής του Πάσχα συμμετέχετε στο Pasta Party με πολλές μακαρονάδες και πρωταγωνιστή, φυσικά, την Ανδριώτικη αστακομακαρονάδα φτιαγμένη με μυστικό, παραδοσιακό τρόπο.

info
Χώρα Άνδρου, τηλ. 22820 22189. Μεγάλο Σάββατο: 11:00-13:00 Γιορτή Λεμονιού, Μουσείο Παλαιό Παγοποιείο Μαντζαβελάκη, είσοδος ελεύθερη. 24:00 Αναστάσιμο δείπνο: 35 ευρώ το άτομο με κρασί. Κυριακή του Πάσχα: Μεσημέρι – Ανδριώτικη Πασχαλιά, 35 ευρώ το άτομο με κρασί. Βράδυ – Pasta Party, 27 ευρώ το άτομο με κρασί. Για όλες τις εκδηλώσεις τα παιδιά έως 12 ετών μισή τιμή.

2-DA-VINCI07-3251-copy

Da Vinci – Nikopolis – Θεσσαλονίκη
Η Νύφη του Θερμαϊκού αποτελεί εγγυημένη επιλογή αν θέλετε να πάτε κάπου για να διασκεδάσετε, να φάτε καλά και να κάνετε εκπληκτικές αγορές. Επισκεφθείτε το ξενοδοχείο Nikopolis, το Μ. Σάββατο, αφού λάβετε το Άγιο Φως στον ναό του Αγίου Δημητρίου και  απολαύστε στο το εστιατόριο Da Vinci ένα εορταστικό μενού 4 πιάτων με μαγειρίτσα ή μαγειρίτσα φρέσκων μανιταριών, κροκέτες με κατσικίσιο τυρί και προσούτο, σαλάτα με χορταρικά, παντζάρια και ξύδι xeres, κατσικάκι με ταμπουλέ κινόα και γιαούρτι και για το τέλος, crème brulee σοκολάτας με φρούτα του δάσους. Ανήμερα του Πάσχα, ένας μεγάλος πασχαλινός μπουφές με παραδοσιακές ελληνικές γεύσεις, όπως αρνάκι σούβλας, κοκορέτσια, μαγειρίτσα, τσιγεροσαρμάδες, λουκάνικα Τζουμαγιάς, καθώς και τσουρέκια, εκμέκ, καρυδόπιτα και άλλα επιδόρπια, δημιουργούν ένα νόστιμο σκηνικό με τη ζωντανή μουσική να δίνει τον τόνο. Τα πασχαλινά πιάτα συνοδεύονται ιδανικά από κρασιά του Κτήματος Χατζημιχάλη.

info
Ασκληπιού 16 -18 Πυλαία, Θέρμη Θεσσαλονίκη, τηλ. 2310 401040. Μ. Σάββατο: 25 ευρώ το άτομο (χωρίς ποτά), παιδικό πιάτο (παιδιά ηλικίας 3 – 12 ετών) 15 ευρώ. Κυριακή του Πάσχα: 49 ευρώ το άτομο. Παιδιά έως 2 ετών δωρεάν, παιδιά ηλικίας 3 – 12 ετών 24,50 ευρώ.