Το Πάσχα πλησιάζει και όλοι σκεφτόμαστε το πασχαλινό τραπέζι. Μήπως φέτος να κάνουμε ένα διαφορετικό αρνάκι στο φούρνο, λίγο πιο ενδιαφέρον και πρωτότυπο; Σας έχω 2 πολύ αγαπημένες συνταγές σε μία. Ο λόγος για την μαγειρίτσα με αυγολέμονο και το αρνάκι στο φούρνο. Μα πώς θα γίνει αυτός ο συνδυασμός; Μέσα σε ένα ρολό!
Θα διαλέξουμε ένα πολύ ωραίο μπουτάκι από τον κρεοπώλη μας και θα μας το ξεκοκαλίσει με την δεξιοτεχνία του. Ζητάμε να μας το ανοίξει για παρασκευή ρολού. Επίσης, ζητάμε μια συκωταριά ψιλοκομμένη για μαγειρίτσα.

Η διαδικασία παρασκευής ξεκινάει με το μαρινάρισμα του αρνιού:
50 γρ.άνηθο
50 γρ. ελαιόλαδο
100 γρ. γραβιέρα τριμμένη
Λίγα κουκουνάρια

Εκτέλεση: Τα χτυπάμε στο multi και φτιάχνουμε ένα πέστο άνηθου. Μαρινάρουμε το κρέας μας προσθέτοντας αλάτι και πιπέρι και αφήνουμε για 5 ώρες στο ψυγείο.

Προετοιμασία γέμισης:
Συκωταριά
1 φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο
1 σκ. σκόρδου ψιλοκομμένη
30 γρ. άνηθο
1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα
100 ml λευκό κρασί
Χυμό από ένα λεμόνι
Αλάτι
Πιπέρι
Θυμάρι
Ελαιόλαδο

Εκτέλεση:
Σοτάρουμε καλά την συκωταριά, το κρεμμυδάκι, το σκόρδο και τον άνηθο. Σβήνουμε με κρασί, προσθέτουμε την μουστάρδα, τον άνηθο, το χυμό, το αλάτι, το πιπέρι και το θυμάρι. Αφήνουμε να κρυώσουν καλά για να μπορέσουμε να γεμίσουμε το αρνάκι. Γεμίζουμε το αρνάκι μας με την φάρσα που προετοιμάσαμε, δένουμε με σπάγκο και προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170 βαθμούς στον αέρα. Παίρνουμε ένα ταψί σχετικά βαθύ, στρώνουμε φύλλα από ένα μαρούλι και τοποθετούμε από επάνω το ρολό μας.

Σε ένα μπόλ βάζουμε:
1 ποτήρι νερό
Λίγο ελαιόλαδο
Χυμό από 2 λεμόνια
1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα
Λίγο άνηθο

Περιχύνουμε γύρω – γύρω, σκεπάζουμε με λαδόκολλα και αλουμινόχαρτο και τοποθετούμε στο φούρνο για 3 ώρες.

Παράλληλα προετοιμάζουμε τα υλικά για το αυγολέμονο:
2 αυγά
1 κούπα από το ζουμί του ψητού
Χυμό από 2 λεμόνια
Αλάτι
Πιπέρι
30 γρ άνηθο

Εκτέλεση:
Αφού περάσουν οι 3 ώρες, ξεσκεπάζουμε και συλλέγουμε 1 κούπα ζωμό από το ψητό. Σε μπεν μαρί, τοποθετούμε ένα βαθύ μπολ, προσθέτουμε τους κρόκους και ανακατεύουμε με σύρμα σταθερά. Προσθέτουμε αργά το λεμόνι και αφού ανακατέψουμε καλά, προσθέτουμε και το υγρό από το ψητό μας, αλάτι και πιπέρι. Αφού ανακατέψουμε καλά θα δούμε ότι η σάλτσα μας αρχίζει και παίρνει μια λεία υφή. Αφαιρούμε από την φωτιά και είμαστε έτοιμοι για σερβίρισμα.

Κόβουμε ωραίες φέτες το ρολό μας και περιχύνουμε την σάλτσα μας από πάνω.
Καλό Πάσχα!