Και οι 10 είναι υπέροχες. Εσείς όμως τι λέτε; Ποια συνταγή θα βάλετε στο τραπέζι σας;

Το χοιρινό είναι το κρέας που παραδοσιακά εμείς οι Έλληνες τιμούμε περισσότερο από κάθε άλλο στις γιορτές. Μαγειρεμένο πότε στο φούρνο πότε στην κατσαρόλα, αρωματίζεται λίγο ως πολύ με βότανα και μπαχαρικά, γλυκαίνει με μέλι, πετιμέζι ή μαρμελάδα, μεθάει με κρασί και κάνει την καλύτερη παρέα με μήλα, κυδώνια, δαμάσκηνα βερίκοκα, σταφίδες, σύκα και… τρελαίνεται για κάστανα!

1. Μαγειρεμένο στην κατσαρόλα μαζί με κάστανα και κυδώνια αυτό το γιορτινό πιάτο θα κάνει θραύση στα γιορτινά τραπέζια σας.

xoirino

2. Ψημένο στο φούρνο με μοναδική προσθήκη το αλάτι και το πιπέρι, αυτό το χοιρινό θα τους ξετρελάνει όλους. Το μόνο που χρειάζεται είναι να το ψήσετε με μαστοριά και να το συνοδεύσετε με μουστάρδα και διάφορες σαλτσούλες και τσάτνευ.

gemisto-me-kastana

3. Ανοιγμένο, γεμισμένο με κάστανα, δαμάσκηνα και μανιτάρια και τυλιγμένο σε ρολό πριν αργοψηθεί στο φούρνο. Σαν να λέμε χοιρινό λουκούμι!

xoirino-me-glaso-apo-kidoni

4. Ολόκληρο το κομμάτι της μπριζόλας μαζί με το κόκκαλο, γλασαρισμένο με γλυκό κυδώνι και αργοψημένο στο φούρνο μαζί με φιρίκια. Θα τους μείνει αξέχαστο!

gemisto-me-syka-k-patates

5. Ανοιγμένο, γεμισμένο με γραβιέρα, ξερά σύκα και σκόρδο, είναι κλεισμένο σε ρολό και ψημένο με πορτοκαλένιες πατάτες. Το απόλυτο χριστουγεννιάτικο πιάτο!

xoirino--psaronefri-kidonia

6. Ψαρονέφρι, μαγειρεμένο στην κατσαρόλα με κυδώνια, κονιάκ και σταφίδες. Γρήγορα, εύκολα και τόσο νόστιμα!

xoirino-rosto-me-petimezi-mpyra-kai-piperia-olivemagazine.gr_

7. Χοιρινό κόντρα τυλιγμένο και δεμένο σε ρολό από το χασάπη. Μαγειρεύεται στο φούρνο με μπίρα, γλασαρισμένο με πετιμέζι και είναι ονειρεμένο!

xoirino-mprizoliki

8. Χοιρινό μπριζολίκι που γλασάρεται με μέλι και σόγια και ψήνεται στο φούρνο με κρεμμύδια, δαμάσκηνα και κόκκινο κρασί. Απίθανο!

xoirino-kidonia-kastana-ska1

9. Μαγειρεμένο στην κατσαρόλα με κυδώνια, μήλα και κάστανα. Μαζί με κρασί, μέλι και μπαχαρικά φυσικά για έξτρα γεύση και αρώματα.

xoirino-sto-fourno

10. Να μην ξεχάσουμε το γουρουνάκι που ψήνεται στο φούρνο με την πετσούλα του. Μαζί με μέλι, κρασί, χυμό πορτοκαλιών, δεντρολίβανο και μπόλικο σκόρδο φυσικά.