Με απαλή, σχεδόν μεταξένια, υφή και έντονο άρωμα που πλημμυρίζει το στόμα με φρεσκοκαβουρδισμένους ξηρούς καρπούς, τα βούτυρα της Nutlers κάνουν πρωτότυπο παιχνίδι ανάμεσα στα κλασικά αλείμματα της επανάληψης.

Όλα ξεκίνησαν από μία απλή DIY (Do It Yourself) ιδέα και οι πειραματισμοί στο σπίτι τριών νέων ανθρώπων είχαν ως αποτέλεσμα απαλά βούτυρα ξηρών καρπών και… πολλές σπασμένες συσκευές.

Η Σταυρούλα Φώτου με τον σύζυγό της Κωνσταντίνο Πλατανάκη και τον αδελφό της Γιώργο κατάφεραν με υπομονή και φαντασία να κλείσουν σε βαζάκι την ουσία των ξηρών καρπών.

Οπως μας εξηγεί η Σταυρούλα Φώτου: «Ζούμε και εργαζόμαστε σε Αθήνα και Βόλο. H αγάπη μας για την υγιεινή διατροφή και τους ξηρούς καρπούς, μαζί με την εμπειρία της οικογένειάς μας στοεμπόριο και την επεξεργασία τους, δημιούργησε τη Nutlers. Θέλουμενα παράγουμε προϊόντα υψηλής διατροφικής αξίας, που παίζουν πρωταγωνιστικό ρόλο στη δική μας ζωή αλλά και των παιδιών μας».

Αφαίρεση πρόσθετων
Η οικογένεια της Nutlers είναι αντίθετη σε οτιδήποτε πρόσθετο, όπως ζάχαρη, συντηρητικά και φοινικέλαιο. Φροντίζουν η κάθε παραγωγή να γίνεται με την όσο το δυνατόν λιγότερη επεξεργασία, για να διατηρηθούν όλες οι θρεπτικές αξίες των καρπών.

Επιλέγουν η παραγωγή των βουτύρων τους να είναι ελεγχόμενη, σε μικρές ποσότητες, καθώς θέλουν να διασφαλίσουν τη γεύση και τη φρεσκάδα των προϊόντων τους. Κλείνουν σε βαζάκι βούτυρο αμυγδάλου κλασικό, αμυγδάλου λευκό, αμυγδάλου με κακάο και μέλι, κάσιους, φιστικοβούτυρο, φουντουκοβούτυρο, ταχίνι ολικής άλεσης και βούτυρο κελυφωτού φιστικιού.

Οπως τονίζει η Σταυρούλα Φώτου: «Οι δυσκολίες που συναντήσαμε στην αρχή ήταν η γνωριμία των καταναλωτών με τα βούτυρα ξηρών καρπών. Το φιστικοβούτυρο και το ταχίνι είχε εξαρχής το μεγαλύτερο κοινό, εφόσον παραδοσιακά είναι και τα πιο γνωστά βούτυρα ξηρών καρπών. Σήμερα μπορούμε να πούμε ότι περισσότερες ποικιλίες βουτύρου έχουν φτάσει στα ράφια των καταστημάτων και κερδίζουν αναγνώριση τόσο για τη γεύση όσο και για τα οφέλη τους. Φυσικά είμαστε πολύ χαρούμενοι γι’ αυτή την εξέλιξη».

Μεγάλο «ναι» στην ποιότητα
Είναι περήφανοι για την αγνότητα των πρώτων υλών τους, καθώς οι καρποί τους προέρχονται από επιλεγμένες καλλιέργειες από τη Μακεδονία, τη Θεσσαλία και την Πελοπόννησο, από παραγωγούς με τους οποίους μοιράζονται την ίδια φιλοσοφία για την καλλιέργεια της γης, την παραγωγή των καρπών, τη φυσική επεξεργασία και τη θρεπτική διατροφή. Αφού επιλεχθούν προσεκτικά, πραγματοποιείται ποιοτικός έλεγχος και καβουρδίζονται ελαφρώς στις εγκαταστάσεις τους στον Βόλο.

Μετά πολτοποιούνται, συσκευάζονται και φτάνουν στις εγκαταστάσεις τους στην Αθήνα, απ’ όπου γίνεται η διανομή. Οι κύριες αγορές εξαγωγής είναι η Κύπρος, η Σουηδία, το Βέλγιο και η Σιγκαπούρη. Η συμβουλή της Σταυρούλας για την απόλαυσή τους: «Δοκιμάστε τασε υγιεινά σνακ, όπως με λαχανικά και φρούτα, σε φρεσκοψημένο ψωμί, σε γιαούρτι και smoothies, σε μπάρες, μπισκότα και κέικ, αλλά και σε αλμυρές γεύσεις, όπως σαλάτες και dressings». Αναζητήστε τα σε επιλεγμένα καταστήματα σε όλη την Ελλάδα.

INFO
Βασ. Δεληγιάννη 25, Μεταμόρφωση, Αττική, τηλ.: 211 1183739
Φώτου ξηροί καρποί, Ελ. Βενιζέλου 11, Βόλος , www.thenutlers.com

Δείτε επίσης:
Αρωμα φρεσκάδας στην κουζίνα μας

Σε αυτή τη φάρμα θα δοκιμάσεις κοκτέιλ και νοστιμιές με σιρόπι σφένδαμου

Κάστανα ζεστά στο δρόμο