Λατρεύουμε τις ανατολίτικες γεύσεις και δεν λέμε ποτέ όχι στο χούμους. Από ότι φαίνεται όμως, μάλλον ήρθε η στιγμή να το αντικαταστήσουμε, καθώς ένα νέο dip έχει κάνει την εμφάνιση του, κατακτώντας τους foodies.
Ο λόγος για το muhammara, που μπορεί να μην είναι νέα συνταγή, αλλά οι foodies το ανακάλυψαν πρόσφατα και πλέον οι φωτογραφίες του έχουν κατακλύσει το Instagram, συγκεντρώνοντας χιλιάδες καρδούλες και κάνοντας το τη νέα διατροφική τάση.
https://www.instagram.com/p/BVc0DgvA8x3/?tagged=muhammara
Το όνομα του σημαίνει “πολύ κόκκινο” -και αυτό είναι άλλωστε, χάρη στην αποξηραμένη κόκκινη πιπεριά που περιέχει. Το muhammara λοιπόν, το οποίο συναντάται κυρίως στην κουζίνα της Συρίας και άλλων ανατολικών χωρών, είναι vegan και φτιάχνεται με φρέσκες ή αποξηραμένες κόκκινες πιπεριές, καρύδια, ψωμί και ελαιόλαδο. Μπορεί επίσης να περιέχει σκόρδο, αλάτι, χυμό λεμονιού, μελάσα ροδιού και μερικές φορές μπαχαρικά όπως κύμινο.
Σερβίρεται ως dip για να αλείψεις στο ψωμί σου, καθώς και ως συνοδευτικό για κεμπάπ, ψητό κρέας και ψάρι και κερδίζει τις εντυπώσεις τόσο με το χρώμα του όσο και με την πικάντικη γεύση του.
Δείτε επίσης:
3 vegan τυριά που θα φτιάξετε μόνοι σας