Κουκάκι και Νέος Κόσμος: δυο γειτονικές συνοικίες της Αθήνας που θα μπορούσαν να ευωδιάζουν κάρυ και φρέσκο κόλιανδρο από τα  πολλά ινδικά εστιατόρια που μαζεύτηκαν στην περιοχή για κάποιον ανεξήγητο, αλλά ενδιαφέροντα, για εμάς λόγο.

Indian Chef

Το Indian Chef είναι πολύ δύσκολο να μην το πάρει το μάτι σας. Πρόκειται για έναν αρκετά μεγάλο γωνιακό χώρο που σερβίρει ινδική κουζίνα, ενώ διαθέτει και μπαρ για ποτό ή καφέ. Ξεχωρίζει για το chicken korma (κοτόπουλο σε κρεμώδη σάλτσα αμυγδάλων και κάσιους), το zarda pulao (γλυκό ρύζι μαγειρεμένο με σαφράν σε γάλα καρύδας και φρούτα) και το samosa λαχανικών. Αποτελεί μια πολύ καλή επιλογή για τους κατοίκους των τριγύρω περιοχών αλλά και για επισκέπτες, αφού αποτελεί ένα από τα καλύτερα δείγματα ινδικής κουζίνας του κέντρου.
 Λ. Συγγρού 53, Νέος Κόσμος, τηλ. 210 9236336

Namaste Indian Restaurant

Το συναντάμε απέναντι από τους Στύλους του Ολυμπίου Διός. Πρόκειται για έναν όμορφο χώρο που, ιδίως το βράδυ, όταν φωταγωγείται πλήρως, δείχνει το καλύτερό του πρόσωπο. Είναι από αυτά τα μαγαζιά όπου (λόγω και του πάρκου, το οποίο το «κρύβει» από τον κεντρικό) μπορείτε να ξεχάσετε ότι βρίσκεστε στην Αθήνα. Από τα χαρακτηριστικότερα πιάτα είναι το Chicken curry (μαγειρεμένο με ντομάτα και πολλά μπαχαρικά), όπως και οι διάφορες χορτοφαγικές επιλογές. Η τοποθεσία του το κάνει συχνή επιλογή των τουριστών, όμως είναι ένα μαγαζί που κάλλιστα θα επισκεφτεί ένας local για ένα γρήγορο μεσημεριανό ή για ένα πιο special occasion βράδυ.
Λεμπέση 12, Κουκάκι, τηλ. 210 9233999

Master Indian Chef

Στο εν λόγω εστιατόριο μπορείτε να δοκιμάσετε μια ποικιλία πιάτων της ινδικής κουζίνας σε καλή ποιότητα και προσιτές τιμές, τόσο μέσω delivery όσο και διά ζώσης. Φημίζεται για το Chicken tikka masala, το Chicken korma και το Indian souvlaki, που αποτελεί και μια από τις καλύτερες εκδοχές του συγκεκριμένου πιάτου, το οποίο τα τελευταία αρκετά χρόνια έχει αποκτήσει μεγάλη δημοτικότητα στην Αθήνα, κάτι που μοιραία έχει αυξήσει και τις περιπτώσεις που θα δοκιμάσεις κάτι αρκετά μέτριο. Το φαγητό του Master Indian Chef είναι απλό, ουσιαστικό και νόστιμο, η ατμόσφαιρα χαλαρή αλλά εξυπηρετική και γενικώς προτείνεται ανεπιφύλακτα σε όποιον εκτιμάει ή θέλει να γνωρίσει την ινδική κουζίνα.
Σικελίας 4, Κουκάκι, τηλ. 210 9245171