Έχεις αναρωτηθεί ποτέ γιατί οι πράσινες πιπεριές είναι χειμώνα-καλοκαίρι πιο οικονομικές από τις κίτρινες, τις πορτοκαλί και τις κόκκινες; Όχι οι τελευταίες δεν έχουν πιο τσουχτερή τιμή λόγω γεύσης, αρώματος ή εντυπωσιακού χρώματος. Οι πράσινες είναι απλά πιο άγουρες!
Πιο συγκεκριμένα, η συγκομιδή τους γίνεται πριν ωριμάσουν πλήρως, επομένως το χρονικό διάστημα από το οποίο θα καλλιεργηθούν μέχρι να φτάσουν στα ράφια του σούπερ μάρκετ ή του μανάβη είναι πολύ πιο σύντομο. Οι κίτρινες, οι πορτοκαλί και οι κόκκινες πιπεριές χρειάζονται μαζεύονται αφού έχουν ωριμάσει (η καθεμιά και πιο πολύ) και έτσι χρειάζονται περισσότερη φροντίδα. Κατά συνέπεια, εκτός από καλύτερη, πιο γλυκιά γεύση, έχουν και πιο υψηλή τιμή.
Με άλλα λόγια, οι πράσινες, οι κίτρινες, οι πορτοκαλί και οι κόκκινες πιπεριές προέρχονται από το ίδιο ακριβώς φυτό, απλά βρίσκονται σε διαφορετικά επίπεδα ωρίμασης! Ποιος να το φανταζόταν;