Βγάζουμε τα τριαντάφυλλα από το βάζο και τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα, δημιουργώντας τα πιο λαχταριστά γλυκά για τα ανοιξιάτικα τραπέζια μας. Χρώμα, άρωμα, γεύση, όλα τα έχουν!
Γλυκό κουταλιού τριαντάφυλλο (ροδοζάχαρη)
Ξεκινάμε από το πιο κλασικό γλυκό με ροδοπέταλα, τη ροδοζάχαρη. Ένα ντελικάτο γλυκό κουταλιού με το ξεχωριστό άρωμα και τη φίνα γεύση του τριαντάφυλλου, που θα σας κλέψει την καρδιά. Το απολαμβάνετε σκέτο, ενώ συνοδεύει εξαιρετικά γιαούρτι, παγωτό βανίλια και cheesecake.
Ζελέ τριαντάφυλλου με πανακότα σε ποτήρι
Το ζελέ τριαντάφυλλο είναι ιδιαίτερο ακόμη και σαν ιδέα, φανταστείτε πόσο πιο ξεχωριστή είναι αυτή η συνταγή που γίνεται με λευκό κρασί. Και το τέλειο αυτό επιδόρπιο ολοκληρώνετε με μία ανάλαφρη πανακότα ως βάση για το ζελέ.
Ζαχαρωμένα πέταλα τριαντάφυλλου
Ζαχαρώνουμε τα ροδοπέταλα και τα μετατρέπουμε στο πιο κομψό διακοσμητικό για τα γλυκά μας.
Σεμιφρέντο καρύδας με ροδοπέταλα
Ένα δροσερό γλύκισμα, με εξωτικές νότες χάρη στην καρύδα, που αφήσει τους καλεσμένους μας με το στόμα ανοιχτό!
Cheesecake με τριαντάφυλλα
Λαχταριστό cheesecake με φίνα αρώματα που θα φτιάξετε εύκολα και γρήγορα και θα σας ενθουσιάσει με τη γεύση του. Το σερβίρετε με ροδοζάχαρη και τα ζαχαρωμένα πέταλα τριαντάφυλλων που είδατε παραπάνω.
Τριανταφυλλένια μους σε φραουλένιο στρώμα
Ένα ανάλαφρο γλύκισμα με φίνα γεύση και απίστευτο άρωμα που θα αγαπήσετε από την πρώτη κουταλιά!
Ρολό λευκής σοκολάτας με τριαντάφυλλο
Η μαρέγκα με τη λευκή σοκολάτα δίνουν ρεσιτάλ γεύσης συνδυαστικά με το γλυκό του κουταλιού τριαντάφυλλο σε ένα διαφορετικό, πεντανόστιμο ρολό.