Μπορεί να λατρεύουμε τους αφρώδεις οίνους και τη σαμπάνια, αλλά συχνά διστάζουμε να ανοίξουμε ένα μπουκάλι, καθώς έχει μικρότερη διάρκεια ζωής στο ράφι από κάθε άλλο ποτό. Όσο περισσότερο μένει ανοιχτό, τόσο η αψάδα, που όλοι αγαπάμε, μειώνεται. Κι όμως μπορείς να σώσεις ένα κρασί που οι φυσαλίδες του έχουν ατονήσει!
Σύμφωνα με το site, Real Simple, το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να ρίξεις μέσα στο μπουκάλι μια σταφίδα! Το διοξείδιο του άνθρακα είναι αυτό που δίνει στην σαμπάνια τις υπέροχες φυσαλίδες της. Μόλις πέσει η σταφίδα, το διοξείδιο του άνθρακα που έχει απομείνει στο ανοιχτό μπουκάλι θα προσκολληθεί πάνω της, και στη συνέχεια θα απελευθερωθεί πίσω στη σαμπάνια με τη μορφή φυσαλίδων. Και κάπως έτσι το ποτό σου έχει και πάλι αψάδα!
Αμφιβάλλουμε εάν θα συμφωνούσε κάποιος σομελιέ μαζί μας, αλλά το tip αυτό όντως λειτουργεί!