Φανταζόμαστε πως και εσύ όταν θέλεις να τρίψεις τυρί για τα μακαρόνια ή λαχανικά για πίτες, απλά κρατάς τον τρίφτη από το χερούλι και… τρίβεις, σωστά; Μα καλά πώς θα μπορούσε κάποιος να χρησιμοποιήσει λάθος ένα τόσο απλό εργαλείο της κουζίνας; Κι όμως σύμφωνα με την βρετανική ιστοσελίδα Tastemade κάνουμε όλοι λάθος!
Όπως βλέπουμε στο βίντεο της σελίδας στο Instagram, ο σωστός τρόπος ή έστω εκείνος που προτείνουν, είναι να έχουμε τον τρίφτη ξαπλωμένο και να τρίβουμε έτσι το τυρί ή τα λαχανικά. Με αυτόν τον τρόπο το τριμμένο προϊόν μένει μέσα στον τρίφτη και δεν δημιουργείται ένας χαμός στην κουζίνα, ενώ παράλληλα δεν υπάρχει και κίνδυνος να γλιστρήσει ο τρίφτης και να τραυματιστούμε, όπως συχνά συμβαίνει με τον κλασικό τρόπο. Άσε που με το νέο αυτό τρόπο χρήσης, το χέρι πονά λιγότερο!
Τρέχουμε να το δοκιμάσουμε!