Τώρα που τα σπαράγγια είναι στην εποχή τους, έχουμε την ευκαιρία να τα απολαύσουμε σε πολλές νόστιμες συνταγές. Και μη νομίζετε ότι χρειάζονται πολύ κόπο στην προετοιμασία τους, αφού μπορείτε να τα ψήσετε στο φούρνο, απλά τυλιγμένα σε αλουμινόχαρτο.

Το σπαράγγι, γνωστό από την Αρχαία Αίγυπτο ως ο «αριστοκράτης των λαχανικών», ανέκαθεν ταυτίστηκε με τα τραπέζια των μεγαλοαστών και την γκουρμέ κουζίνα. Δεν παύει όμως να γίνεται και εξαιρετικό συνοδευτικό για κάθε τραπέζι. Αν ψάχνετε λοιπόν, με τι θα συνοδεύσετε το ψάρι ή το κρέας στα ανοιξιάτικα τραπέζια ή αναζητάτε μία διαφορετική γαρνιτούρα για το πασχαλινό αρνί, αυτή η συνταγή για σπαράγγια στο αλουμινόχαρτο, θα σας αρέσει πολύ.

Υλικά
500 γρ. σπαράγγια, καθαρισμένα
8 κ. γ. βούτυρο
1 λεμόνι σε λεπτές φέτες
1 κ. γ. μιξ μπαχαρικών (ξερός βασιλικός, ρίγανη, θυμάρι, δενδρολίβανο, ξερός δυόσμος, σκόρδο σε σκόνη)
αλάτι, πιπέρι

Διαδικασία
Κόβουμε ένα μεγάλο κομμάτι αλουμινόχαρτο και το αλείφουμε με λίγο λιωμένο βούτυρο. Απλώνουμε τα σπαράγγια στο αλουμινόχαρτο, πασπαλίζουμε με το μιξ μπαχαρικών και αλατοπιρώνουμε.

Σκορπάμε επάνω στα σπαράγγια τις κουταλιές από το βούτυρο και τυλίγουμε το αλουμινόχαρτο σε πακέτο.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 220ºC. Ακουμπάμε το πακέτο σε λαμαρίνα και ψήνουμε τα σπαράγγια στον φούρνο για 12 – 15 λεπτά, γυρνώντας το πακέτο 1-2 φορές στο ενδιάμεσο.

Βγάζουμε τα σπαράγγια από τον φούρνο, γαρνίρουμε με λεπτές φέτες λεμονιού και σερβίρουμε.

Δείτε επίσης:
Ο απόλυτος οδηγός για ανοιξιάτικα μαγειρέματα

10 συνταγές με υλικά που βρίσκεις μόνο την Άνοιξη

6 νόστιμοι τρόποι να μαγειρέψετε σπαράγγια