Ωραία η σοκολάτα -και τα συναφή της είδη- αλλά πρέπει να ξέρουμε να τη συντηρούμε κιόλας. Διότι το ψυγείο δεν είναι πάντα η ιδανική λύση.

Κακάο
Καλό είναι να το αποθηκεύεις μέσα σε ένα αεροστεγές δοχείο και να το αφήνεις σε ένα σκοτεινό σημείο μέσα στην κουζίνα και πάντα σε θερμοκρασία δωματίου. Και προς Θεού ποτέ μην το βάλεις στο ψυγείο, γιατί αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα να χαλάσει.

sokolata1

Μπάρες σοκολάτας
Αυτές πρέπει να διατηρούνται σε δροσερή θερμοκρασία μέσα στο χώρο ( 15C- 21.1C) και να μην είναι εκτεθειμένες στο φως του ήλιου. Εάν λοιπόν δεν φας ολόκληρη την μπάρα σε μια καθισιά (όλοι το έχουμε κάνει, δεν πρόκειται να σε κρίνουμε!), ιδανικά αποθήκευσε την μέσα σε ένα ντουλάπι και μόνο εάν η κουζίνα σου έχει ανεβασμένη θερμοκρασία όλο το χρόνο, τότε τοποθέτησέ την στο ψυγείο. Θυμήσου βέβαια να κλείσεις την συσκευασία πολύ καλά, ώστε να μην «τραβήξει» μυρωδιές από άλλα τρόφιμα.

Κομματάκια σοκολάτας για γλυκά
Αυτά περιέχουν λιγότερη ποσότητα βούτυρο κακάο από την κανονική σοκολάτα και για το λόγο αυτό μπορούν να διατηρηθούν σε υψηλότερες θερμοκρασίες. Παρόλα αυτά, το ιδανικό θα ήταν να τα αποθηκεύεις σε ένα σκοτεινό σημείο και να κρατάς τη συσκευασία τους καλά κλεισμένη.

troufakia

Τρουφάκια
Φύλαξέ τα σε ένα δροσερό μέρος, μακριά από το φως του ήλιου, όπως για παράδειγμα σε ένα ντουλάπι. Αν όμως τα έχεις φτιάξει με τα χεράκια σου και είναι φρέσκα και λαχταριστά, τότε αποθήκευσέ τα στο ψυγείο, αφού πρώτα τα βάλεις σε ένα αεροστεγές σκεύος.