Έχετε και εσείς παλιά ταψιά που μετά από χρόνια χρήσης και άπειρα ψησίματα, μοιάζουν μονίμως βρώμικα αν και τα πλένετε επιμελώς; Έχουμε τη λύση για να διώξετε τα σημάδια του χρόνου από την επιφάνεια τους.

Θα χρειαστείτε μόνο την κλασική μαγειρική σόδα που κάνει θαύματα στον τομέα καθαριότητα, ένα υδατικό οξυγονούχο διάλυμα (οξυζενέ δηλαδή) που πωλείται στα καταστήματα και είναι γνωστό για τις λευκαντικές και καθαριστικές ιδιότητες του και είναι κατάλληλο για διάφορες οικιακές χρήσεις, ένα βαποριζατέρ και ένα δυνατό σφουγγαράκι ή μία πλαστική σπάτουλα για να ξύσετε το ταψί χωρίς να το φθείρετε.

Παίρνετε το ταψί με τα στίγματα (όχι αμέσως μετά τη χρήση του, αλλά αφού το έχετε πλύνει και στεγνώσει μετά το τελευταίο ψήσιμο) και το πασπαλίζετε με μπόλικη μαγειρική σόδα, να καλυφθεί καλά όλη η επιφάνεια του. Μετά βάζετε το οξυζενέ στο βαποριζατέρ και ψεκάζετε όλη την επιφάνεια, να δημιουργηθεί μία πάστα. Αφήνετε το ταψί να μείνει έτσι για αρκετές ώρες -ιδανικά μπορείτε να το κάνετε το βράδυ και να το αφήσετε μέχρι το άλλο πρωί. Τέλος, παίρνετε το σφουγγαράκι ή ακόμη καλύτερα την πλαστική σπάτουλα και τρίβετε το ταψί για να απομακρυνθεί γ πάστα σόδας και μαζί της τα στίγματα. Πλύντε ξανά το ταψί με νερό και υγρό πιάτων και έτοιμο.

Δείτε περισσότερες συμβουλές για εσάς και το σπίτι ΕΔΩ