Φτιάχνετε συχνά γλυκά του κουταλιού ή διάφορα τουρσιά, μαρμελάδες, σάλτσες και chutney. Χρειάζεται, όμως, πρώτα να αποστειρώσετε τα σκεύη αποθήκευσης ώστε να διατηρηθεί το περιεχόμενο φρέσκο για μεγάλο διάστημα. Πώς θα το κάνετε;
Πλένετε τα βαζάκια και τα καπάκια τους με απορρυπαντικό και τα ξεβγάζετε πάρα πολύ καλά με ζεστό νερό. Τα ακουμπάτε όρθια σε ένα καθαρό ταψί και τα στεγνώνετε στον φούρνο στους 150οC στον αέρα. Όπως είναι ζεστά τα γεμίζετε προσεκτικά μέχρι επάνω με τη ζεστή μαρμελάδα ή το τουρσί, για να εγκλωβιστεί όσο το δυνατόν λιγότερος αέρας. Κλείνετε καλά με το καπάκι και τα τοποθετείτε ανάποδα μέχρι να κρυώσει καλά το περιεχόμενο.