Έχουμε δοκιμάσει τα πάντα: Ρίξαμε λεμόνι, βάλαμε μέσα το κουκούτσι και το καλύψαμε με ζελατίνα. Ό,τι και να κάναμε το αποτέλεσμα ήταν ένα: Μέσα σε λίγα λεπτά το καταπράσινό μας γουακαμόλε γινόταν καφέ. Είχαμε πια πειστεί πως ο μονός τρόπος να μην συμβαίνει αυτό είναι να το τρώμε όλο… μέχρι που μάθαμε το μυστικό (που όντως λειτουργεί) για γουακαμόλε που μένει αναλλοίωτο για μέρες.
Το μόνο που πρέπει να κάνεις αν θέλεις η αγαπημένη σου αλοιφή να μην αλλάζει χρώμα είναι να το καλύπτεις στο μπολ με ένα δάχτυλο νερό. Έτσι το γουακαμόλε δεν θα οξειδωθεί και θα παραμείνει καταπράσινο μέχρι την επόμενη φορά που θα λιγουρευτείς νάτσος. Σε 2-3 μέρες δηλαδή. Μόλις είσαι έτοιμος να το φας, χύσε το νερό, ανακάτεψε και είναι έτοιμο. Τόσο απλό!