Είναι απίστευτα κρεμώδες, γεμάτο υγιεινά λιπαρά και μπορούμε να το απολαμβάνουμε σε αλμυρές και γλυκές συνταγές χωρίς ιδιαίτερες τύψεις. Ο λόγος για το αγαπημένο φυστικοβούτυρο που έχει πλέον κερδίσει μια θέση στην κουζίνα μας. Το θέμα είναι ποια θέση ακριβώς. Ξέρεις πού να το αποθηκεύεις;

Rice cakes with peanut butter

Εάν είσαι φανατικός των βουτύρων ξηρών καρπών, φανταζόμαστε ότι δεν περνά ούτε μέρα που να μην απολαμβάνεις ακόμη και σκέτες ολόκληρες κουταλιές. Εάν λοιπόν «καθαρίζεις» το βάζο μέσα σε λιγότερο από ένα μήνα, τότε το ντουλάπι της κουζίνας σου είναι το καλύτερο μέρος για να αποθηκεύεις το φυστικοβούτυρο. Εάν πάλι προσέχεις τη γραμμή σου και το καταναλώνεις με μέτρο, καλύτερα είναι να το βάζεις στο ψυγείο. Σε αυτήν την περίπτωση όμως πριν βουτήξεις το κουτάλι σου φρόντισε να το αφήσεις για 5-10 λεπτά εκτός ψυγείου για να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου. Θυμήσου βέβαια ότι τα φυσικά φυστικοβούτυρα -εκείνα που περιέχουν μόνο φιστίκια- διατηρούνται για λιγότερο φρέσκα απ’ ό,τι εκείνα του σούπερ μάρκετ που είναι γεμάτα συντηρητικά (και ζάχαρη).

fustikovouturo

Το βάζο σου έχει συσσωρευμένα έλαια στο πάνω μέρος; Μην αγχώνεσαι, δεν έχει χαλάσει! Ο διαχωρισμός των ελαίων είναι απολύτως φυσικός. Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να ανακατέψεις πολύ καλά το φυστικοβούτυρο ή ακόμα καλύτερα να αποθηκεύεις το βάζο ανάποδα προκειμένου να αποφεύγεις εξ αρχής αυτό το «πρόβλημα». Φρόντισε μόνο να έχεις ασφαλίσει πολύ καλά το καπάκι.