Το καπνιστό αλάτι είναι ένα εξαιρετικό συστατικό για να προσθέσουμε επιπλέον γεύση στο φαγητό μας. Τα τελευταία χρόνια, το συναντάμε όλο και περισσότερο στις κουζίνες μας γι αυτό αξίζει να το μάθουμε καλύτερα.

Τι είναι το καπνιστό αλάτι
Το καπνιστό αλάτι είναι ακριβώς αυτό που λέει και το όνομά του. Πρόκειται για το αλάτι, που καπνίζεται. Το καπνιστό αλάτι μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε μια ποικιλία συνταγών για να προσθέσει επιπλέον γεύση σε κρέατα και όχι μόνο. Ας δούμε αναλυτικά σε ποια φαγητά χρησιμοποιείται μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε το καπνιστό αλάτι για να αναδείξουμε ακόμα περισσότερο τη γεύση.

Ψητά λαχανικά

Για να γευτείτε τα ψητά λαχανικά στην καλύτερη εκδοχή τους πασπαλίστε τα με λίγο καπνιστό αλάτι αμέσως μόλις τα βγάλετε από τον φούρνο. Ακόμη και το ψημένο καλομπόκι ή το αγαπημένο μας ποπκόρν μπορείτε να πασπαλίσετε με αυτό!

Ψάρια, κοτόπουλο και μπριζόλα
Εάν λαχταράτε την ελαφρώς καπνιστή γεύση του κοτόπουλου στη σχάρα, αλλά έχετε την επιλογή μόνο να το ψήσετε στην ηλεκτρική σας κουζίνα, υπάρχει λύση. Πασπαλίστε το με καπνιστό αλάτι. Το ίδιο μπορείτε να κάνετε και για τα ψάρια και τις μπριζόλες.

Κοκτέιλ
Προσθέστε καπνιστό αλάτι στο ποτήρι της μαργαρίτας ή του Bloody Mary και απολαύστε!

Γλυκά
Η καπνιστή γεύση κάνει θαύματα με τα γλυκίσματα. Πασπαλίστε σε ένα παγωτό βανίλια ή σοκολάτα καπνιστό αλάτι και θα έχετε ένα τέλειο αποτέλεσμα. Χρησιμοποιήστε το στη θέση του κανονικού αλατιού στην παρασκευή σπιτικής αλατισμένης σάλτσας καραμέλας ή πασπαλίστε λίγο τα μπράουνις και τα μπισκότα σοκολάτας αμέσως μόλις βγουν από το φούρνο.

Δείτε επίσης:
Πιαντίνα: Φτιάχνουμε το παραδοσιακό ιταλικό ψωμί

Κρητικό μαγκίρι (φρέσκα ζυμαρικά): ένα πιάτο ιστορία

Νάτσος… «φορτωμένα» γεύση