Αν η pina colada σερβιριζόταν στο πιάτο θα ήταν ένα αφράτο, χορταστικό και με άκρως καλοκαιρινή διάθεση γλυκό κέικ που θα μας έκανε στο λεπτό να σκεφτόμαστε διακοπές σε παραλίες τροπικές και ονειρεμένες.

Στην πραγματικότητα, αν αυτό το κοκτέιλ ανήκει, όντως, στη λίστα με τα αγαπημένα μας, και ο ανανάς είναι ένα από τα φρούτα της αρεσκείας μας, δε χρειάζεται να περιμένουμε να το απολαύσουμε σε κάποιο beach bar, με θρυμματισμένο πάγο και ντεκόρ από χάρτινες ομπρελίτσες και τριγωνάκια ανανά. Άνετα μπορούμε να το ευχαριστηθούμε στη ζαχαροπλαστική του εκτέλεση, φτιάχνοντας στην κουζίνα του σπιτιού μας το απόλυτο καλοκαιρινό cake, τόσο δροσερό και ανάλαφρο όσο και οι μέρες ξεγνοιασιάς των θερινών μας διακοπών.

Η συνταγή που ακολουθεί, απλή και δεν απαιτεί ιδιαίτερες δεξιότητες, ούτε καν μεγάλη εμπειρία στο κομμάτι των γλυκών. Αρκεί μόνο να έχουμε τα κατάλληλα υλικά και εργαλεία στην κουζίνα μας, φυσικά, καλή διάθεση και το αποτέλεσμα σίγουρα θα μας αποζημιώσει.

Υλικά  (για 6-8 μερίδες)

1 φλιτζ. τσαγιού βούτυρο (σε θερμοκρασία δωματίου)
2 φλιτζ. τσαγιού ζάχαρη κρυσταλική
6 μεγάλα αυγά
1 κουτ. του γλυκού εκχύλισμα καρύδας
3 φλιτζ. τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κουτ. γλυκού baking powder
1/2 κουτ. γλυκού baking soda
1 φλιτζ. τσαγιού κρέμα γάλακτος
200 γραμ. ανανάς σε κονσέρβα (ψιλοκομμένος)
50 γραμ. Καρύδα τριμμένη

Για το frosting

1 φλιτζ. τσαγιού βούτυρο (σε θερμοκρασία δωματίου)
4 φλιτζ. τσαγιού ζάχαρη κρυσταλλική
2 κουτ. γλυκού εκχύλισμα καρύδας
3-4 κουτ. γλυκού νερό

Διαδικασία

Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάμε με το μίξερ, το βούτυρο με τη ζάχαρη, μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέτουμε τα αυγά, το εκχύλισμα ανανά, το αλεύρι, το baking powder, το baking soda και την κρέμα γάλακτος και ξαναχτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθούν.

Μοιράζουμε το μείγμα σε 3 μικρά αντικολλητικά ταψάκια για κέικ και ψήνουμε στους 180°C για περίπου 40-45′, έως ότου εξαφανιστεί η υγρασία από το εξωτερικό τους. Περιμένουμε να παγώσουν.

Ετοιμάζουμε το frosting. Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάμε το βούτυρο μέχρι να αφρατέψει. Προσθέτουμε τη ζάχαρη, το εκχύλισμα καρύδας και το νερό και ξαναχτυπάμε με το μίξερ.

Στρώνουμε το frosting σε στρώσεις ανάμεσα στα τρία κέικ και καλύπτουμε με αυτό όλο το κέικ. Ολοκληρώνουμε τις παρασκευές μας προσθέτωντας κομμάτια ανανά και αν το επιθυμούμε και τριμμένη καρύδα.