Αγίου Βαλεντίνου, αποφασίζετε να βγείτε με το ταίρι σας. Η κλεισούρα των τελευταίων δυο ετών δεν σας αρέσει και θέλετε λίγο να ξεσκάσετε. Είναι καλή ιδέα άραγε λόγω της ημέρας; Αν δεν θέλετε να το μετανιώσετε που βγήκατε έξω και επιθυμείτε να περάσετε καλά, πρέπει να είστε προετοιμασμένοι για το τι θα αντιμετωπίσετε εκεί έξω. Άλλωστε τα μέτρα έχουν χαλαρώσει και από Δευτέρα χαλαρώνουν ακόμη περισσότερο.

Να περιμένετε ότι θα έχει κόσμο
Μη νομίζετε ότι μόνο εσείς είχατε την ιδέα να βγείτε. Όλοι ψάχνουν αυτές τις μέρες ατμοσφαιρικά εστιατόρια ή καφέ για να περάσουν μερικές ρομαντικές στιγμές με το ταίρι τους. Οπότε, είναι πολύ πιθανό να βρεθείτε σε ένα μέρος με πολύ κόσμο. Αν δεν το έχετε φανταστεί έτσι, τότε καλύτερα να μείνετε σπίτι και να φτιάξετε εκεί τη ρομαντική ατμόσφαιρα που εσείς θέλετε, μακριά από τα αδιάκριτα βλέματα.

Κάντε μια κράτηση
Είναι λογικό τη συγκεκριμένη μέρα να βγει πολύς κόσμος, με αποτέλεσμα οι θέσεις να είναι περιορισμένες στα μαγαζιά. Οπότε είναι προτιμότερο να κάνετε μια έρευνα κάποιες μέρες πριν και να κλείσετε. Αν το αφήσετε τελευταία στιγμή, τότε το πιο πιθανό είναι να μη βρείτε.

Μην επιλέξετε ώρες αιχμής
Στην Ελλάδα όλοι πηγαίνουν για δείπνο γύρω στις 21.00, οπότε οι ώρες αιχμής είναι 20.00-22.00. Αν θέλετε να βρείτε εγκαίρως τραπέζι και να μην έχει πολύ κόσμο, τότε επιλέξτε να δειπνήσετε νωρίς, δηλαδή γύρω στις 19.00.

Να περιμένετε ένα ειδικό μενού
Τα περισσότερα εστιατόρια έχουν ειδικό μενού για την Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου. Οπότε αν έχετε όρεξη για κάτι συγκεκριμένο στο αγαπημένο σας μαγαζί, βεβαιωθείτε πρώτα ότι το σερβίρουν για να μην απογοητευτείτε. Άλλωστε πλέον στα social υπάρχουν όλες οι πληροφορίες για τα μενού.

Ειδικές – πιο υψηλές;- τιμές
Ένα ειδικό μενού μπορεί να έχει λίγο πιο… τσιμπημένες τιμές αφού ο σεφ έβαλε όλη τη μαγειρική τέχνη και φαντασία του για να το σχεδιάσει για τη συγκεκριμένη ημέρα. Να είστε προετοιμασμένοι και για αυτό. Ωστόσο, μια έρευνα αγοράς κάποιες μέρες πριν, θα σας δώσει όλες τις απαντήσεις καθώς θα μάθετε πόσο κοστίζει το μενού για 2 άτομα στο μαγαζί που θα αποφασίσετε να δειπνήσετε.

Σκεφτείτε τους σερβιτόρους
Η μέρα θα είναι αρκετά πιεστική για τους σερβιτόρους στο μαγαζί, ειδικά αν είναι γεμάτο. Αν δείτε ότι κάποιος σας φέρεται με αγένεια, μην παρεξηγηθείτε. Όχι ότι είναι σωστό αλλά δικαιολογείστε τον λόγω της κούρασής του.

Να σεβαστείτε και τον κόσμο που περιμένει να καθίσει
Αν έχετε τελειώσει το δείπνο σας και δείτε ότι υπάρχει ουρά στο μαγαζί με κόσμο που περιμένει να φύγετε, τότε θα είναι καλύτερο να επισπεύσετε την αναχώρησή σας. Δεν είναι ό,τι το καλύτερο, αλλά αυτή την ημέρα όλοι βγαίνουν για δείπνο, οπότε δείξτε λίγη κατανόηση στα υπόλοιπα ζευγάρια!

Επιλέξτε άλλη ώρα της ημέρας για φαγητό
Ποιος είπε ότι πρέπει να πάτε αποκλειστικά για δείπνο με τον καλό σας; Για να αποφύγετε ειδικά μενού, ειδικές τιμές και πολύ κόσμο, μπορείτε να πάτε για πρωινό, για brunch ή ακόμα και για καφέ μέσα στην ημέρα, αν τα προγράμματά σας, σας το επιτρέπουν. Έτσι μπορείτε να περάσετε πιο όμορφα, πιο ρομαντικά και να είστε και μακριά από αδιάκριτα βλέμματα

Δείτε όλα τα θέματα του αφιερώματος στον Άγιο Βαλεντίνο:

Ολοκληρωμένο δείπνο για δύο για του Αγίου Βαλεντίνου

5 εύκολα γλυκά των 2 υλικών για του Αγίου Βαλεντίνου

Αφροδισιακά φαγητά; Μα, σοβαρά τώρα;

8 κοκτέιλ για να απολαύσετε την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου

Αγίου Βαλεντίνου: Ιδέες για πρωινό στο σπίτι

3 signature gin cocktails της φοβερής Giulia Cuccurullo συνοδεύουν 3 πιάτα του Αστέριου Κουστούδη

«Πεινασμένοι κι οι δυο» του Αγίου Βαλεντίνου; Ε, όχι!

Άγιος Βαλεντίνος: Εύκολο κέικ με μαρμελάδα φράουλα

Valentines menu με ασιατικές επιρροές στo NYX

10 σούπερ γλυκά από 10 ζαχαροπλαστεία που αξίζει να μοιράσετε στα δύο