Μία από τις μουστάρδες που χρησιμοποιούμε συχνά στις παρασκευές μας είναι η γαλλική Dijon με την έντονη γεύση. Όμως, υπάρχουν και άλλες επιλογές μουστάρδας με κάθε μία από αυτές να δίνει κάτι διαφορετικό στις συνταγές.

Το ντρέσινγκ μουστάρδας είναι πασπαρτού και αναδεικνύει πολλά πιάτα δίνοντάς τους ένταση και νοστιμιά με τις πικάντικές του νότες. Για αυτό, δοκιμάζουμε να φτιάξουμε τη βινεγκρέτ με μουστάρδα σε σκόνη, με κίτρινη μουστάρδα και με μουστάρδα ολικής άλεσης.

Τα υλικά που απαιτούνται είναι ε.π. ελαιόλαδο, ξίδι και η εκάστοτε μουστάρδα. Χτυπάμε τα υλικά στο χέρι για ένα λεπτό μέχρι να βγει ένα λείο αποτέλεσμα. Οι αναλογίες εξαρτώνται κυρίως από την πυκνότητα που θέλουμε να έχει η βινεγκρέτ, την υφή και τη γεύση.

Η βινεγκρέτ με τη μουστάρδα Dijon, έχει μια πιο ήπια, γλυκιά γεύση και καλή ισορροπία.

Η βινεγκρέτ με τη μουστάρδα ολικής άλεσης είναι πιο διακριτική και ταιριάζει με απαλές γεύσης. Για να αναδειχθούν περισσότερο οι γεύσεις και τα αρώματά της και να αποκτήσει λίγη ένταση παραπάνω, θα πρέπει να αλέσουμε καλά τους κόκκους και μετά να συνθέσουμε τη βινεγκρέτ.

Η βινεγκρέτ με την κίτρινη μουστάρδα είναι πιο ξινή και στυφή, οπότε θέλει προσοχή στο ξίδι. Είναι για όσους αγαπούν τις οξύτητες και τις προτιμούν στις συνταγές τους.

Τέλος, η σκόνη μουστάρδας, δίνει μεγάλη ένταση που είναι πιθανό να καλύψει γευστικά τα υπόλοιπα στοιχεία του πιάτου, οπότε δεν είναι και η καλύτερη επιλογή για τέτοιες, ωμές παρασκευές, που συνοδεύουν λαχανικά και άλλα προϊόντα με δροσερές και ελαφριές γεύσεις.

Χρήσιμες συμβουλές
Η κίτρινη μουστάρδα ταιριάζει πολύ ωραία σε hot dogs, μπέργκερς και λουκάνικα, ενώ η μουστάρδα σε σκόνη δίνει ωραία γεύση στα όσπρια φούρνου. Η μουστάρδα ολικής άλεσης ταιριάζει όπου θέλετε να υπάρχει η γεύση της μουστάρδας, με πιο απαλή και διακριτική παρουσία. Επίσης, είναι μια επιλογή που διατηρεί ικανοποιητικά τη γεύση της αν φτιάξουμε βινεγκρέτ και την κρατήσουμε στο ψυγείο.

Δείτε επίσης:

Πώς να φτιάξετε σπιτική μουστάρδα

Τι είναι ο σπόρος μουστάρδας;

Πώς να μεταμορφώσετε τη μουστάρδα σε υπέροχα dips και dressings