H γιορτή της μητέρας είναι η κατάλληλη αφορμή για να περάσετε ποιοτικό χρόνο με την οικογένειά σας. Πρόκειται για μία από τις πιο ξεχωριστές ημέρες του χρόνου, αφού στους περισσότερους ανθρώπους υπενθυμίζει την σπουδαία θέση που έχει η κάθε μητέρα στη ζωή τους. Οπότε αυτήν την Κυριακή 8 Μαΐου φροντίστε να αφιερώσετε την ημέρα σας, στη μητέρα σας, φτιάχνοντας παράλληλα κάτι νόστιμο. Σκεφτήκαμε πως το συγκεκριμένο ροζ γλυκό, γεμάτο από φράουλες είναι ιδανικό για την περίσταση, καθώς είναι εύκολο στην εκτέλεσή του, νόστιμο και χαριτωμένο στην εμφάνισή του.
Υλικά για 8 κομμάτια:
Για τη βάση: 250 γρ. τριμμένο μπισκότο
120 γρ. λιωμένο βούτυρο
Για την κρέμα:
3/4 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
340 γρ. τυρί κρέμα
1 φλιτζάνι ζάχαρη άχνη
½ φλιτζάνι φράουλες
½ ψιλοκομμένες φράουλες, συν κάποιες επιπλέον για γαρνίρισμα
Εκτέλεση:
Για τη βάση: Λιώνουμε το βούτυρο και το προσθέτουμε στο τριμμένο μπισκότο. Ανακατεύουμε καλά και βάζουμε το μείγμα σε μια βάση 20 ή 22 εκ. Πατάμε καλά με την ανάποδη πλευρά ενός κουταλιού ή με ένα ποτήρι ώστε να κολλήσει η βάση και να γίνει συμπαγής. Την αφήνουμε να παγώσει στη συντήρηση του ψυγείου μέχρι να ετοιμάσουμε την κρέμα.
Για την κρέμα: Σε ένα μπολ μεσαίου μεγέθους χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με μίξερ χειρός μέχρι να αρχίσει να κάθεται. Έπειτα, σε ένα άλλο μεγάλο μπολ ρίχνουμε το τυρί κρέμα, προσθέτουμε τη ζάχαρη άχνη και χτυπάμε μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές αποτέλεσμα. Προσθέτουμε και το μισό φλιτζάνι φράουλες και ανακατεύουμε πολύ καλά μέχρι να ομοιογενοποιηθούν στο μείγμα. Μόλις είναι έτοιμο, προσθέτουμε τις ψιλοκομμένες φράουλες και ανακατεύουμε προσεκτικά. Τέλος, βάζουμε και τη σαντιγί και ανακατεύουμε εκ νέου.
Ρίχνουμε τη γέμιση στην παγωμένη βάση μπισκότου και αφήνουμε το cheesecake στο ψυγείο μέχρι να παγώσει καλά, τουλάχιστον 4 ώρες. Γαρνίρουμε και με επιπλέον φράουλες και σερβίρουμε.