Ο καιρός έχει ξεκινήσει να κρυώνει και τα απογεύματα στο σπίτι μπορούν να γίνουν πιο όμορφα με απολαυστικά ροφήματα. Ένα από αυτά είναι και το pumpkin spice chai latte, ένα κρεμώδες latte εποχής. Νόστιμο και εύκολο στην παρασκευή του, θα ενθουσιάσει μικρούς και μεγάλους. Φτιάχνεται με πουρέ κολοκύθας, γάλα αμυγδάλου, σιρόπι σφενδάμου, μπαχαρικά και έχει μόνο 90 θερμίδες (χωρίς την προαιρετική κρέμα καρύδας). Ας δούμε τι χρειαζόμαστε για αυτό το σούπερ latte.
Υλικά:
1 φακελάκι τσαγιού με καρυκεύματα ή ντεκαφεϊνέ τσάι
½ φλιτζάνι γάλα αμυγδάλου χωρίς ζάχαρη ή όποιο γάλα θέλετε
2 κουταλιές πουρές κολοκύθας
1 κουταλιά της σούπας σιρόπι σφενδάμου ή μέλι
¼ κουτ. γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
¼ κουτ. γλυκού μείγμα μπαχαρικών κολοκύθας
Για τις γαρνιτούρες (προαιρετικά):
1 ξυλάκι κανέλας ή ένα αστεροειδές γλυκάνισο, σαντιγί καρύδας
Για τη αντιγί καρύδας:
1 κουτάκι γάλα καρύδας με πλήρες λιπαρά, που πρέπει να έχει μείνει στο ψυγείο για τουλάχιστον 10 ώρες
1 μπολ παγωμένο
1 κουτ. της σούπας σιρόπι σφενδάμου
½ κουταλάκι εκχύλισμα βανίλιας
⅛ κουταλάκι κανέλα
Εκτέλεση:
Βράζετε σε ένα κατσαρολάκι μισό φλιτζάνι νερό. Μόλις βράσει, το αφαιρείται από τη φωτιά και προσθέτετε το φακελάκι τσαγιού. Αφήνετε για 4 λεπτά. Πριν αφαιρέσετε το φακελάκι τσαγιού, πιέστε το με ένα κουταλάκι.
Προσθέστε στο τσάι, το γάλα αμυγδάλου, τον πουρέ κολοκύθας, το σιρόπι σφενδάμου, τη βανίλια, το μείγμα μπαχαρικών, το αλάτι και ανακατέψτε. Στη συνέχεια, βάζετε το μείγμα σε ένα μπλέντερ και ανακατεύετε μέχρι να έχετε ένα ομοιογενές αποτέλεσμα. Ρίχνετε το μείγμα ξανά στο κατσαρολάκι, το ζεσταίνετε και το βάζετε σε μια κούπα. Γαρνίρετε, όπως εσείς θέλετε.
Για να φτιάξετε την κρέμα καρύδας: Ρίχνετε το παγωμένο γάλα καρύδας στο μπολ. Με το μίξερ χειρός χτυπάτε το γάλα μέχρι να αφρατέψει. Προσθέστε το σιρόπι σφενδάμου, το εκχύλισμα βανίλιας, την κανέλα και ανακατέψτε απαλά. Χρησιμοποιήτε την κρέμα καρύδας αμέσως-εάν θέλετε – ή τη σκεπάζετε και την αφήνετε στο ψυγείο.