Αυτή η ξινούτσικη κρέμα ταιριάζει ωραία και σε αλμυρές και σε γλυκές δημιουργίες, πλάι σε κρέατα, μέσα σε cheesecake, δροσίζει σούπες. Θα τη βρούμε σε μεγάλα, ενημερωμένα σούπερ μάρκετ, αλλά γιατί να μην τη φτιάξουμε και μόνοι μας;
Βάζουμε σε ένα αποστειρωμένο γυάλινο βαζάκι 2 φλιτζάνια κρέμα γάλακτος με χαμηλά λιπαρά μαζί με 2 κουτ. σούπας ξινόγαλα. Κλείνουμε με το καπάκι και χτυπάμε να αναμιχθούν.
Αφήνουμε εκτός ψυγείου για 24 ώρες. Η κρέμα θα σφίξει. Την τοποθετούμε στο ψυγείο για άλλη μία μέρα και πριν τη χρησιμοποιήσουμε την ανακατεύουμε. Διατηρείται στο ψυγείο για 1 εβδομάδα.