Όλοι λατρεύουμε τα μαλακά μπισκότα με βανίλια και σοκολάτα. Καμιά φορά για να τους δώσουμε άλλη γεύση προσθέτουμε λευκή σοκολάτα, μαύρη σοκολάτα, καρύδια, φυστίκια, αμύγδαλα, πεκάν, σταφίδες και άλλους καρπούς. Κι αν σας λέγαμε να φτιάξετε τα αγαπημένα σας cookies με μπέικον; Ναι, με μπέικον.
Το κρεοπωλείο Schaller & Weber που ιδρύθηκε στη Νέα Υόρκη το 1937 από Γερμανούς μετανάστες δίνει τη συνταγή για cookies σοκολάτας με καπνιστό μπέικον.
Υλικά για 16-20 cookies
¾ φλιτζανιού βούτυρο (150 γρ.)
½ φλιτζάνι λιωμένο λίπος μπέικον (100 γρ.)
¾ φλιτζανιού ζάχαρη (150 γρ.)
1 φλιτζάνι καστανή ζάχαρη (200 γρ.)
2 ¼ φλιτζάνια αλεύρι (250 γρ.)
1 ½ κουτ. γλυκού αλάτι
1 ½ κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
2 αυγά
2 κουτ. γλυκού εκχύλισμα βανίλια
1 φλιτζάνι σοκολάτα κουβερτούρα σε σταγόνες (200 γρ.)
1 φλιτζάνι ψημένο μπέικον ψημένο, ψιλοκομμένο (200 γρ.)
Διαδικασία
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170°C. Κόβουμε το μπέικον σε μικρά κομμάτια, τα απλώνουμε σε ένα ταψί και τα ψήνουμε μέχρι να ροδίσουν Κρατάμε στην άκρη το λίπος που θα βγει από το ψήσιμο-λογικά θα είναι γύρω στο μισό φλιτζάνι.
Σε ένα μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι, το αλάτι και το μπέικιν πάουντερ. Τα κρατάμε στην άκρη. Στο μπολ του μίξερ ρίχνουμε το βούτυρο, το λίπος από το μπέικον, τη ζάχαρη και την καστανή ζάχαρη και τα χτυπάμε με το φτερό σε μέτρια ταχύτητα μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Χτυπάμε τα αυγά σε ένα μπολάκι και τα προσθέτουμε στο μίξερ σιγά σιγά, σε κλωστή. Ρίχνουμε και τη βανίλια. Συνεχίζουμε το χτύπημα με το μίξερ και προσθέτουμε σιγά σιγά το μείγμα με το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ. Χτυπάμε μέχρι να δημιουργηθεί μια ζύμη και προσθέτουμε τα λεπτοκομμένα κομμάτια του μπέικον και τα κομμάτια σοκολάτας.
Αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί για 15 λεπτά. Παίρνουμε μπαλάκια από τη ζύμη με διάμετρο 4-5 εκατοστά και φτιάχνουμε τα cookies. Απλώνουμε τα cookies σε αντικολλητικό χαρτί, με απόσταση μεταξύ τους γιατί η ζύμη θα απλώσει, και ψήνουμε στους 180°C για 20-25 λεπτά.
Καλή όρεξη!
info
Η ιστορία του κρεοπωλείου Schaller & Weber ξεκινά τo 1937 στη Νέα Υόρκη όταν ο νεαρός Ferdinand Schaller, Γερμανός μετανάστης με θητεία σε μεγάλα κρεοπωλεία του Αμβούργου αποφασίζει να μεταφέρει όλη τη γνώση του για τα γερμανικά λουκάνικα και αλλαντικά στη νέα του πατρίδα. Το κρεοπωλείο στο Upper East Side πολύ γρήγορα γίνεται σημείο αναφοράς για τα αυθεντικά γερμανικά κρέατα και τα χειροποίητα λουκάνικα. Σήμερα το κρεοπωλείο Schaller & Weber εξακολουθεί να είναι σταθερή επιλογή στις προτιμήσεις των κατοίκων της Νέας Υόρκης.
Δείτε ακόμη:
5 λάθη που μπορούν να καταστρέψουν τα cookies
Τραγανά cookies με φουντούκια και καραμέλες γάλακτος