Η κρέμα σκόρδου μπορεί να προστεθεί σε πολλά φαγητά, χαρίζοντας τους τη χαρακτηριστική γεύση που τόσο μας αρέσει, χωρίς όμως την έντονη αψάδα του. Υπάρχουν δύο τρόποι για να τη φτιάξουμε και όποιον και αν επιλέξετε η διαδικασία είναι απλή.
Βράζουμε ολόκληρες σκελίδες σκόρδου (ή κεφάλια) σε νερό ή γάλα μέχρι να μαλακώσουν. Μόλις κρυώσουν πιέζουμε ελαφρά την κάθε σκελίδα να βγει η κρέμα σε ένα μπολάκι. Ανακατεύουμε και διατηρούμε στο ψυγείο, σε αποστειρωμένο βαζάκι για 1 μήνα, καλύπτοντας με ελαιόλαδο.
Εναλλακτικά, ανακατεύουμε ολόκληρα κεφάλια σκόρδου με μπόλικο ελαιόλαδο. Τα τυλίγουμε σφιχτά σε διπλό κομμάτι λαδόκολλας και ψήνουμε στο φούρνο για 1 ώρα, στους 180οC. Μόλις κρυώσουν πιέζουμε ελαφρά την κάθε σκελίδα να βγει η κρέμα. Διατηρούμε σε βαζάκι καλύπτοντας με ελαιόλαδο.