Αν σας ρωτούσαμε ποια είναι τα προϊόντα, που δεν λείπουν ποτέ από το ντουλάπι της κουζίνας σας, σίγουρα η απάντηση θα είχε και τη μαγειρική σόδα. Πέρα, όμως από τη μαγειρική υπάρχουν και άλλοι 12 απρόσμενοι τρόποι να χρησιμοποιήσετε τη μαγειρική σόδα.

Για τις μυρωδιές της γάτας
Δεν φταίει η γάτα φυσικά, που μυρίζει το δοχείο με την άμμο της. Είναι ό,τι πιο φυσιολογικό μπορεί να συμβεί. Αυτό, όμως, που μπορείτε να κάνετε εσείς για να μη μυρίσει και το σπίτι, είναι να προσθέσετε μαγειρική σόδα στην επιφάνεια της άμμου και οι άσχημες μυρωδιές θα εξαφανιστούν!

Για τους λεκέδες από λάδι
Όταν έχει ξεμείνει λεκές από λάδι σε μια επιφάνεια ή στο αγαπημένο σας ρούχο, ρίξτε σόδα και τρίψτε απαλά με ένα σφουγγάρι. Στη συνέχεια ξεπλύνετε με νερό.

Για τα τσιμπήματα
Μην ξεχάσετε να πάρετε μαγειρική σόδα στο κάμπινγκ ή στις διακοπές. Οι έμπειροι κατασκηνωτές έχουν μαζί τους ένα κουτί μαγειρικής σόδας, καθώς είναι η τέλεια θεραπεία για τα τσιμπήματα. Φτιάξτε μια πάστα μαγειρικής σόδας με λίγο νερό και στη συνέχεια εφαρμόστε στα τσιμπήματα αρκετές φορές μέσα την ημέρα, μέχρι το τσίμπημα να είναι παρελθόν.

Για πιο καθαρά ρούχα
Ενισχύστε την καθαριστική δράση του απορρυπαντικού του πλυντηρίου σας προσθέτοντας 1/2 φλιτζάνι μαγειρική σόδα στην πλύση. Λειτουργεί ως φυσικό μαλακτικό και θα κάνει τα λευκά…λευκότερα.

Για τους λεκέδες από ιδρώτα
Σε κανέναν δεν αρέσουν οι λεκέδες από ιδρώτα στα ρούχα τους. Βάλτε μαγειρική σόδα στα σημεία που υπάρχει λεκές από ιδρώτα στη συνέχεια προσθέστε λίγο νερό και τρίψτε απαλά τον λεκέ. Αφήνετε να μουλιάσει μερικά λεπτά και μετά ξεπλύντε.

Για να διώξετε τη στάμπα από μελάνι
Λίγο μελάνι από στυλό είναι αρκετό για να μείνει στάμπα σε ένα δερμάτινο. Βάλτε στο σημείο που έχει μελάνι σόδα και νερό. Χρησιμοποιώντας λίγο βαμβάκι, απλώστε απαλά και με προσοχή το μείγμα στο λεκέ. Επαναλάβετε μέχρι να εξαφανιστεί το μελάνι.

Για τα λιπαρά μαλλιά
Εάν τα μαλλιά σας είναι λιπαρά η σόδα θα βοηθήσει. Λίγη σόδα αρκεί για να εξαφανιστεί η λιπαρότητα. Μόλις τη βάλετε στα μαλλιά σας, χτενίζεστε και μετά στεγνώνετε τα μαλλιά σας με πιστολάκι μαλλιών. Ωστόσο, δεν πρέπει να το κάνετε αυτό τακτικά.

Για τη δυσπεψία
Βάλτε ένα κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα σε ένα ποτήρι με 240 ml νερού και πιείτε το. Θα σας ανακουφίσει από τη δυσπεψία και την καούρα. Φυσικά, αυτό δεν ισχύει για όλους, όπως για άτομα με παλινδρόμηση.

Για όμορφο δέρμα
Βάλτε 2 κουταλάκια του γλυκού μαγειρική σόδα και 1 κουταλάκι του γλυκού νερό. Απλώστε το μείγμα στο πρόσωπο και κάντε κυκλικές κινήσεις με τα δάχτυλά σας -αποφύγετε την περιοχή των ματιών. Ξεπλύντε με άφθνονο νερό, σκουπιστείτε και στη συνέχεια βάλτε την ενυδατική κρέμα, που χρησιμοποιείτε.

Για υγιή δόντια
Η μαγειρική σόδα συνδυαστικά με το νερό μπορεί να βοηθήσει τη στοματική υγιενή, ενώ παράλληλα χαρίζει και δροσερή αναπνοή. Βάλτε 1 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα σε 1 φλιτζάνι νερό  και χρησιμοποιήστε το σαν στοματικό διάλυμα.

Για να καθαρίσετε τα μασελάκια σας
Κοιμηθείτε καλύτερα με τα φρεσκοκαθαρισμένα μασελάκια σας. Φτιάξτε ένα μείγμα με σόδα και νερό -βεβαιωθείτε ότι είναι αρκετά παχύ για να κολλήσει- και τρίψτε προσεκτικά με οδοντόβουρτσα. Ξεπλύντε και τα μασελάκια σας θα είναι σαν καινούρια.

Όχι πια πόδια που μυρίζουν
Έχετε δοκιμάσει τα πάντα, αλλά τα πόδια σας εξακολουθούν να μυρίζουν; Πασπαλίστε τις καθαρές κάλτσες σας με μαγειρική σόδα πριν τις φορέσετε και ξεχάστε μια για πάντα τις άσχημες μυρωδιές!

Δείτε επίσης:
Γάλα φράουλας με πέρλες ταπιόκας, το πιο γευστικό φρουτένιο ρόφημα

Πώς να φτιάξετε την τέλεια vegan πραλίνα στο σπίτι

Σκορδόψωμα: Πώς να φτιάξετε τα νηστίσιμα ψωμάκια στο σπίτι