Μία απλή αναζήτηση στα gadgets που κυκλοφορούν στα καταστήματα και online αρκεί για να ανακαλύψεις μερικά εργαλεία που μοιάζουν μεν πολύ περίεργα, αλλά μπορεί να αποδειχθούν και εξαιρετικά χρήσιμα.

Εμείς αυτή την φορά ψάξαμε για gadgets που κάνουν την καθαριότητα της κουζίνας πιο εύκολη και βρήκαμε 5 χρηστικά αλλά πολύ ιδιαίτερα εργαλεία.

Μεταλλικό σφουγγαράκι
Ποιο συρματάκι κουζίνας; Αυτό το μεταλλικό σφουγγάρι, που αποτελείται από ανοξείδωτους κρίκους πλεγμένους μεταξύ τους είναι ο καλύτερος βοηθός για να καθαρίσεις κατσαρόλες, ταψιά ή και τον φούρνο, χωρίς να τα χαράξεις. Αλλά πες αλήθεια, δεν σου θυμίζει και εσένα κομμάτι από πανοπλία ιππότη;

Μπορείς να το παραγγείλεις ΕΔΩ. Κόστος: περίπου 10€.

Βούρτσα για μαχαιροπίρουνα
Συνεχίζοντας με το πλύσιμο, τα μαχαιροπίρουνα σου φαίνεται ότι θέλουν ειδική περιποίηση και για αυτό το λόγο στην αγορά κυκλοφορεί βουρτσάκι αποκλειστικά για τον καθαρισμό μαχαιροπίρουνων. Μεγάλο του ατού, ότι σε προστατεύει από πιθανά κοψίματα όταν πρέπει να πλύνεις κοφτερά μαχαίρια.

Μπορείς να το παραγγείλεις ΕΔΩ. Κόστος: περίπου 9€.

Σφουγγαράκι για μπουκάλια με μαγνήτη
Έχεις εκείνες τις ωραίες καράφες κρασιού με τον πολύ λεπτό λαιμό και τη φαρδιά βάση που δεν μπορείς να καθαρίσεις ούτε με βουρτσάκι μπουκαλιών, γιατί απλά κάποια σημεία δεν μπορείς να τα φτάσεις; Γι αυτό δημιουργήθηκε το έξυπνο σφουγγαράκι, που αποτελείται από 2 κομμάτια, που το ένα το ρίχνεις μέσα στην καράφα και με το άλλο, το καθοδηγείς εξωτερικά για να φτάσει και να καθαρίσει και τα πιο δύσκολα σημεία. Πώς; Με μαγνητισμό.

Μπορείς να το παραγγείλεις ΕΔΩ. Κόστος: περίπου 23€.

Ρακλέτα πιάτων
Για όσους δεν το ξέρουν, ρακλέτα είναι η συσκευή από καοτσούκ που χρησιμοποιείται στον καθαρισμό τζαμιών. Πλέον υπάρχει κάτι ανάλογο και για τα πιάτα, για να απομακρύνεις τα υπολείμματα τροφών πριν τα τοποθετήσεις στο πλυντήριο πιάτων. Γιατί να χρησιμοποιήσεις αυτό το gadget αντί απλά να τα ξεπλύνεις με νερό; Οι ειδικοί συστήνουν να μην ξεπλένουμε τα πιάτα πριν τα τοποθετήσουμε στο πλυντήριο πιάτων, γιατί έτσι αναστέλλεται η λειτουργία του απορρυπαντικού. Αντιθέτως, το σωστό είναι απλά να απομακρύνουμε τα υπολείμματα τροφών.

Μπορείς να το παραγγείλεις ΕΔΩ. Κόστος: περίπου 7€.

Ξεσκονόπανο – τρίαινα για τα στόρια
Αν έχεις στόρια στο παράθυρο της κουζίνας σίγουρα έχεις διαπιστώσει πόσο γρήγορα γεμίζουν σκόνη και σίγουρα δεν θέλεις κάτι τέτοιο δίπλα στο φαγητό σου. Γι αυτό λοιπόν κάποιοι σκέφτηκαν να φτιάξουν αυτό το πρακτικό ξεσκονόπανο-τρίαινα που βοηθάει να τα καθαρίζεις εύκολα και γρήγορα. Τα πανάκια του δε πλένονται και επαναχρησιμοποιούνται.

Μπορείς να το παραγγείλεις ΕΔΩ. Κόστος: περίπου 3,40€.