Για πολλούς από εμάς το δείπνο αποτελεί το βασικό γεύμα της ημέρας, καθώς λείπουμε πολλές ώρες από το σπίτι και στη δουλειά δεν είναι εύκολο να φάμε με τον τρόπο αλλά και τις ποσότητες που θέλουμε. Έτσι καταλήγουμε να φτάνουμε στο σπίτι πολύ πεινασμένοι και να αρχίσουμε να τρώμε ό,τι βρούμε μπροστά μας, με αποτέλεσμα να αυξάνεται σταδιακά το βάρος μας. Κι όμως, υπάρχει τρόπος να φάμε το βράδυ αρκετά μεν, ισορροπημένα δε. Οι διαιτολόγοι δίνουν τη λύση για όσους ειδικά ενδιαφέρονται να διατηρήσουν το βάρος τους στα επίπεδά του ή και να χάσουν κάποια κιλά.

Για να πετύχουμε ένα ισορροπημένο δείπνο, πρέπει να το «χτίσουμε» με βάση τρείς παράγοντες: πρωτεΐνες, πράσινα λαχανικά και υδατάνθρακες.

Πιο συγκεκριμένα:

Πρωτεΐνες
Το βασικό υλικό του πιάτου σας. Για απώλεια βάρους, πρέπει να επιλέξετε κάτι ελαφρύ και άπαχο. Οι διατροφολόγοι συνιστούν γαλοπούλα, κοτόπουλο ή ψάρι. Ιδανικά να έχετε 25-30 γραμμάρια πρωτεΐνης στο δείπνο σας, καθώς βοηθά στην απώλεια λίπους, στον κορεσμό αλλά και στην ανάπτυξη των μυών.

Πράσινα λαχανικά
Τα πράσινα λαχανικά είναι πλούσια σε βιταμίνες, μεταλλικά στοιχεία και φυτικές ίνες. Οι διατροφολόγοι συνιστούν μπρόκολο και σπανάκι, καθώς είναι πολύ πλούσια σε φυτικές ίνες και θρεπτικά συστατικά και βοηθούν τον οργανισμό να αισθάνεται αίσθημα πληρότητας για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

Υδατάνθρακες
Επιλέξτε τους καλούς υδατάνθρακες για να σας δώσουν ενέργεια και να σας χορτάσουν. Μια μέτρια ποσότητα ρυζιού ή γλυκοπατάτας είναι ό,τι πρέπει για το δείπνο σας, σύμφωνα με τις συστάσεις των διατροφολόγων.

Εν κατακλείδι, μια γενναία ποσότητα άπαχης πρωτεΐνης, πολλά πράσινα λαχανικά λίγοι καλοί υδατάνθρακες συνθέτουν το τέλειο δείπνο που και θα σας χορτάσει αλλά και θα σας βοηθήσει στην απώλεια βάρους.

Δείτε επίσης:
Αυτή είναι η κατάλληλη ώρα για να τρώμε μεσημεριανό

Τι ώρα πρέπει να τρώμε βραδινό για να μην παχύνουμε;

Έχετε κι εσείς βραδινές λιγούρες; Δείτε πού μπορεί να οφείλονται…