Το ξέραμε ότι οι επιλογές μας στο φαγητό επηρεάζουν το βάρος μας, την υγεία μας, την εξωτερική μας εμφάνιση και τα επίπεδα ενέργειά μας, αλλά ειλικρινά δεν περιμέναμε ότι θα καθόριζαν και τι ταλέντα θα έχουμε στη ζωή μας. Το ίδιο απ’ ό, τι φαίνεται ισχύει και για τους επιστήμονες.

kopela-pou-trwei-gymnastiki

«Ποτέ ούτε σε χίλια χρόνια δεν περιμέναμε ότι το μόριο που ψάχναμε στα κύτταρα γεύσης θα υπήρχε και στο σύστημα του αιθουσαίου συστήματος», δηλώνει η Emily Liman, καθηγήτρια βιολογικών επιστημών του USC Dornsife και επικεφαλής ερευνήτρια της μελέτης, που κατέληξε στο εν λόγω συμπέρασμα. Πιο συγκεκριμένα, οι μελετητές ανακάλυψαν ότι η πρωτεΐνη στη γλώσσα μας, η οποία αντιλαμβάνεται την όξινη γεύση ενός φαγητού, είναι επίσης υπεύθυνη για την αίσθηση βαρύτητας που νιώθουμε. Όσο περισσότερη από αυτή την συγκεκριμένη πρωτεΐνη έχει κάποιος, τόσο καλύτερη είναι η ισορροπία του – και τόσο πιο νόστιμες θεωρεί τις όξινες γεύσεις.

kopela-gymnastirio-anoigma