Αν νόμιζες ότι το kale (λαχανίδα) ήταν ό,τι πιο ιδιαίτερο μπορούσες να βάλεις στο πιάτο σου, που να δεις το νέο λαχανικό που αποτελεί υβρίδιο από kale και λαχανάκια Βρυξελλών.

Το kalette δημιουργήθηκε από τη βρετανική εταιρεία Tozer Seeds που ειδικεύεται στην παραγωγή καινοτόμων λαχανικών. Προέκυψε με παραδοσιακή διαστραυρούμενη επικονίαση και δεν είναι γενετικά τροποποιημένη τροφή.

Στην όψη μοιάζει με μικρό κατσαρό, σκούρο πράσινο λάχανο. Με άλλα λόγια έχει το μέγεθος από ένα λαχανάκι Βρυξελλών, αλλά στην όψη μοιάζει περισσότερο με kale. Η εποχή συγκομιδής του είναι από τον Οκτώβριο έως τον Απρίλιο και όσον αφορά στα θρεπτικά συστατικά του, περιέχει διπλάσια ποσότητας βιταμίνης C και βιταμίνης Β6 σε σχέση με τα λαχανάκια Βρυξελλών.

Όπως αναφέρουν στο site τους, το kalette αναπτύχθηκε με στόχο να ικανοποιήσει τις απαιτήσεις της σύγχρονης οικιακής κουζίνας, που αναζητά τρόφιμα που προετοιμάζονται εύκολα και με διαφορετικούς τρόπους. Για την ακρίβεια, το kalette χρειάζεται απλά ένα γρήγορο ξέβγαλμα με νερό πριν το μαγείρεμα και στη συνέχεια, μπορεί να καταναλωθεί ωμό αλλά και να γίνει στον ατμό, ψητό, τηγανητό και βραστό, καθώς και να μαγειρευτεί στο φούρνο μικροκυμάτων. Στη γεύση του πάλι, είναι πιο ήπιο και πιο γλυκό από τα λαχανάκια Βρυξελλών, ενώ έχει και ξεχωριστή γεύση που θυμίζει ξηρούς καρπούς.

Αν τα εντοπίσετε σε ενημερωμένα μεγάλα μανάβικα ή στις κεντρικές λαχαναγορές που συνήθως εισάγουν πιο ιδιαίτερα λαχανικά, μπορείτε να δοκιμάσετε να φτιάξετε μαζί του μία νόστιμη ζεστή σαλάτα. Απλά θα σοτάρετε για λίγο τα kalettes με ντοματίνια στο τηγάνι, θα προσθέσετε τυρί cottage, αλάτι και πιπέρι και έτοιμο.