Σε κάποια στιγμή της ζωής μας όλοι μας -μην προσπαθείς να κρυφτείς- έχουμε ανοίξει πρωί πρωί το ψυγείο και έχουμε ενδώσει σε μερικά κομμάτια κρύας πίτσας από χθες το βράδυ. Αν ξέρεις μάλιστα και πώς να την ζεστάνεις σωστά, τότε σίγουρα η γεύση της -για κάποιο περίεργο λόγο- είναι πολύ πιο νόστιμη απ’ όταν είναι φρέσκια. Ενώ όμως παλαιότερα θα αισθανόμασταν τύψεις για το τυρένιο πρωινό μας, πλέον θα νιώθουμε σιγουριά ότι κάνουμε κάτι καλό για το σώμα μας.

pizza1

Σύμφωνα με τη διαιτολόγο και blogger, Chelsey Amer, η πίτσα είναι συχνά πολύ πιο υγιεινή επιλογή για πρωινό από τα δημητριακά. «Θα εκπλαγείς όταν μάθεις ότι ένα κοινό κομμάτι πίτσας και ένα μπολ με δημητριακά και πλήρες γάλα περιέχουν περίπου την ίδια ποσότητα θερμίδων», είπε χαρακτηριστηκά. «Η πίτσα ωστόσο περιέχει μεγαλύτερη ποσότητα πρωτεΐνης, που σε κρατά χορτάτο και μειώνει το αίσθημα πείνας κατά τη διάρκεια της ημέρας», συνέχισε.

dimitriaka_194165528

Όλα αυτά βέβαια ισχύουν εάν επιλέγεις ένα από τα κοινά δημητριακά της αγοράς, τα οποία είναι πλούσια σε ζάχαρη και απλούς υδατάνθρακες. Εάν πάλι επιλέγεις ένα μπολ με βρώμη ή κάποιο άλλο δημητριακό γεμάτο φυτικές ίνες και μπόλικα φρούτα, τότε θα σε συμβουλεύαμε να μην αλλάξεις τις συνήθειές σου. Τους ενδοιασμούς της σχετικά με τις δηλώσεις της Chelsey εξέφρασε όμως και η διαιτολόγος Priya Tew. «Εάν έχεις μια πίτσα, η οποία είναι γεμάτη με τυρί και πεπερόνι αυτό δεν είναι και πολύ καλή ιδέα. Εάν όμως έχει πολλά λαχανικά, τότε ίσως και να είναι μια καλή επιλογή», είπε.

Ένα μπολ με βρώμη ή μια πίτσα με λαχανικά, λοιπόν; Τι να διαλέξουμε άραγε; Πίτσα κάθε μέρα! Μην μας κρίνεις! Και εσύ το ίδιο θα επέλεγες…