burger me manouri
clock icon
1:10'

Burger με παναρισμένο μανούρι, πέστο πιπεριάς και τσιπς παντζαριού

Υλικά

    Για το μανούρι

  • 4 φέτες μανούρι (1,5εκ. πάχος η καθεμία)
  • 3 κουτ. σούπας αλεύρι
  • 2 αβγά ελαφρώς χτυπημένα
  • 100γρ. φρυγανιά τριμμένη
  • 100γρ. αμύγδαλο φιλέ ψιλοκομμένο
  • ελαιόλαδο για τηγάνισμα
  • Για το πέστο πιπεριάς

  • 150γρ. πιπεριές κόκκινες ψημένες, ξεφλουδισμένες
  • 150γρ. πιπεριές κίτρινες ψημένες, ξεφλουδισμένες
  • 50γρ. κάσιους
  • 1 χούφτα φύλλα βασιλικού
  • ½ πιπερίτσα τσίλι
  • χυμό από ½ λεμόνι
  • έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • Για τα μπέργκερ

  • 4 ψωμάκια για μπέργκερ
  • 8 μανιτάρια πλευρώτους (με μέγεθος περίπου όσο ψωμάκια)
  • 80γρ. ντομάτες λιαστές, ψιλοκομμένες
  • 100γρ. μαγιονέζα
  • λίγα φύλλα σπανάκι
  • έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • Για τα τσιπς

  • 3 μεγάλα παντζάρια, σε πολύ λεπτές φέτες
  • ¼ κουτ. γλυκού σκόρδο σε σκόνη
  • ελαιόλαδο για το τηγάνισμα

Tips

  • Το πέστο πιπεριάς μπορεί να διατηρηθεί στο ψυγείο για 1 εβδομάδα.

Για όσους θέλουν μία αλλαγή από το μοσχαρίσιο μπιφτέκι, αυτό το μπέργκερ με παναρισμένο τυρί και λαχανικά είναι ιδανική επιλογή. Και επειδή μπέργκερ και τσιπς πάνε παρέα, συνοδεύετε με τραγανά, σπιτικά τσιπς παντζαριού.

Πανάρετε το τυρί, περνώντας το πρώτα από το αλεύρι, μετά από το αβγό και τέλος από τη φρυγανιά ανακατεμένη με το αμύγδαλο. Κάνετε την ίδια διαδικασία περνώντας το τυρί άλλη μία φορά από το αβγό και μετά από το μίγμα φρυγανιάς.
Βάζετε στο ψυγείο για 30 λεπτά και στη συνέχεια τα τηγανίζετε σε λίγο ελαιόλαδο για 3-4 λεπτά, μέχρι να πάρουν χρώμα ομοιόμορφα και από τις δύο πλευρές.
Για το πέστο πιπεριάς: Βάζετε στο μπλέντερ όλα τα υλικά, αλάτι, πιπέρι, λίγο ελαιόλαδο και πολτοποιείτε μέχρι να γίνουν κρέμα.
Για τα τσιπς: Πασπαλίζετε τα παντζάρια με αλάτι, πιπέρι, το σκόρδο και στη συνέχεια τα τηγανίζετε σε μπόλικο ελαιόλαδο για 4-5 λεπτά, μέχρι να γίνουν τσιπς.
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180οC. Αλείφετε τα πλευρώτους με λίγο ελαιόλαδο, πασπαλίζετε με αλάτι, πιπέρι και τα ψήνετε στο φούρνο για 10 λεπτά περίπου, μέχρι να πάρουν ελαφρώς χρώμα.
Αλείφετε τα ψωμάκια και από τις δύο πλευρές με μαγιονέζα, στη συνέχεια στο κάτω ψωμάκι βάζετε φύλλα από σπανάκι, μανιτάρι, λιαστές ντομάτες, το παναρισμένο μανούρι, ξανά μανιτάρι, περιχύνετε με πέστο πιπεριάς, κλείνετε με το «καπάκι» και σερβίρετε αμέσως μαζί με τα τσιπς παντζαριού.
Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος - Food styling: Tina Webb

Διαδικασία

Βήμα 1

Πανάρετε το τυρί, περνώντας το πρώτα από το αλεύρι, μετά από το αβγό και τέλος από τη φρυγανιά ανακατεμένη με το αμύγδαλο. Κάνετε την ίδια διαδικασία περνώντας το τυρί άλλη μία φορά από το αβγό και μετά από το μίγμα φρυγανιάς.

Βήμα 2

Βάζετε στο ψυγείο για 30 λεπτά και στη συνέχεια τα τηγανίζετε σε λίγο ελαιόλαδο για 3-4 λεπτά, μέχρι να πάρουν χρώμα ομοιόμορφα και από τις δύο πλευρές.

Βήμα 3

Για το πέστο πιπεριάς: Βάζετε στο μπλέντερ όλα τα υλικά, αλάτι, πιπέρι, λίγο ελαιόλαδο και πολτοποιείτε μέχρι να γίνουν κρέμα.

Βήμα 4

Για τα τσιπς: Πασπαλίζετε τα παντζάρια με αλάτι, πιπέρι, το σκόρδο και στη συνέχεια τα τηγανίζετε σε μπόλικο ελαιόλαδο για 4-5 λεπτά, μέχρι να γίνουν τσιπς.

Βήμα 5

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180οC. Αλείφετε τα πλευρώτους με λίγο ελαιόλαδο, πασπαλίζετε με αλάτι, πιπέρι και τα ψήνετε στο φούρνο για 10 λεπτά περίπου, μέχρι να πάρουν ελαφρώς χρώμα.

Βήμα 6

Αλείφετε τα ψωμάκια και από τις δύο πλευρές με μαγιονέζα, στη συνέχεια στο κάτω ψωμάκι βάζετε φύλλα από σπανάκι, μανιτάρι, λιαστές ντομάτες, το παναρισμένο μανούρι, ξανά μανιτάρι, περιχύνετε με πέστο πιπεριάς, κλείνετε με το «καπάκι» και σερβίρετε αμέσως μαζί με τα τσιπς παντζαριού.

Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος - Food styling: Tina Webb