Κι όμως έχουν και οι vegans τη μαγειρίτσα τους! Νοστιμίζει με κάθε λογής μανιτάρια, ενώ τα μυρωδικά απογειώνουν τη γεύση της. Το ταχίνι λειτουργεί σαν άλλο αβγολέμονο και δένει εξαιρετικά τη σούπα. Ιδανική και για κρεατοφάγους που απλά απεχθάνονται τη γεύση των εντοσθίων.
Υλικά
- 500γρ. μανιτάρια διάφορα (π.χ. shiitake, portobello, λευκά), σε φέτες
- 2-3 φρέσκα κρεμμυδάκια σε ροδέλες
- 400γρ. σπανάκι χοντροκομμένο
- 200γρ. μαρούλι χοντροκομμένο
- 1 μικρό ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 1 μικρό ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
- ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
- 2 κουτ. σούπας ταχίνι
- χυμό και ξύσμα από 1 λεμόνι
- 1 κύβος ζωμός λαχανικών
- αλάτι, πιπέρι
Tips
- Αν θέλετε μπορείτε να προσθέσετε στη μαγειρίτσα και 1 φλιτζάνι του καφέ ρύζι, 20 λεπτά πριν την κατεβάσετε από τη φωτιά.
- Σε περίπτωση που δεν θέλετε να χρησιμοποιήσετε ταχίνι, το αντικαθιστάτε με αβγολέμονο (αν είστε χορτοφάγος) ή το παραλείπετε τελείως για μια πιο αραιή σούπα.