Μια μους που ολοκληρώνει ανάλαφρα το καθημερινό ή ακόμα και το κυριακάτικο τραπέζι και ενθουσιάζει με την ιδιαίτερη γεύση της.
Υλικά
- 4 κουτ. σούπας κοφτές τσάι με άρωμα περγαμόντου (earl grey)
- 2 πορτοκάλια
- 2 γκρέιπφρουτ ροζ
- 2 γκρέιπφρουτ άσπρα
- ½ λίτρο νερό
- 10 κουτ. σούπας μέλι
- 4 ασπράδια αβγών
- 200ml κρέμα γάλακτος, με 35% λιπαρά
- 15 φύλλα ζελατίνα
- 1-2 κουτ. σούπας ζάχαρη
Διαδικασία
Βήμα 1
Μουσκεύετε τις ζελατίνες σε λίγο κρύο νερό για 5-7 λεπτά. Βράζετε το νερό και ρίχνετε το τσάι. Το αποσύρετε από τη φωτιά και το αφήνετε σκεπασμένο για 7 λεπτά. Το σουρώνετε.
Βήμα 2
Στύβετε τις ζελατίνες και τις βάζετε στο ζεστό τσάι μαζί με δύο κουταλιές από το μέλι. Ανακατεύετε καλά μέχρι να διαλυθούν και αφήνετε το τσάι να κρυώσει, ανακατεύοντας κάθε τόσο.
Βήμα 3
Χτυπάτε τα ασπράδια σε μαρέγκα και τα ενσωματώνετε στο κρύο τσάι με απαλές κινήσεις, από πάνω προς τα κάτω και κυκλικά. Χτυπάτε την κρέμα γάλακτος σε σαντιγί και την προσθέτετε κι αυτή στο μίγμα. Ανακατεύετε.
Βήμα 4
Πλένετε και σκουπίζετε τα φρούτα. Καθαρίζετε τις φλούδες τους έτσι ώστε να αποφύγετε την άσπρη μεμβράνη. Ψιλοκόβετε τις φλούδες σε πολύ λεπτά μπαστουνάκια και τις βράζετε για 15 λεπτά σε νερό, αλλάζοντάς το δύο φορές. Τις στραγγίζετε, τις βάζετε σε κατσαρολάκι με τη ζάχαρη και τις βράζετε μέχρι να καραμελώσουν για 6-8 λεπτά. Ρίχνετε τις μισές στο μίγμα του τσαγιού και ανακατεύετε.
Βήμα 5
Μοιράζετε τη μους σε διάφανα ποτήρια. Τα βάζετε στο ψυγείο για 3 ώρες τουλάχιστον ώσπου να πήξει η μους.
Βήμα 6
Καθαρίζετε βαθιά τα φρούτα από την εξωτερική άσπρη μεμβράνη και τα κόβετε σε σκελίδες. Τις μοιράζετε πάνω στις μους μαζί με τις υπόλοιπες ψιλοκομμένες και καραμελωμένες φλούδες. Ζεσταίνετε ελαφρά το μέλι και ρίχνετε από μία κουταλιά πάνω από κάθε ποτήρι. Σερβίρετε χωρίς καθυστέρηση.
Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος - Food styling: Tina Webb