Ένα από τα πιο όμορφα εστιατόρια της Αττικής έχει φέτος μια από τις σημαντικότερες μετεγγραφές που έγιναν σε εστιατορική κουζίνα. Ο λόγος για το μοναδικό αρχιτεκτονικά εστιατόριο του Ομίλου Καστελόριζο “Όμικρον”, την κουζίνα του οποίου ανέλαβε ως Executive chef από τον περασμένο Σεπτέμβριο ο ταλαντούχος Μίλτος Αρμένης.

ommkm

Ο Μίλτος έχει ένα ενδιαφέρον κράμα στη μαγειρική του προσέγγιση: από τη μια κατάγεται από την Κέρκυρα και έχει δουλέψει καλά την ιδιαίτερη και όχι τόσο γνωστή κουζίνα του Ιονίου, από την άλλη έχει επιρροές από την ισπανική κουζίνα, μιας και η μητέρα του είναι από την Ανδαλουσία. Αν σε αυτά τα δύο προσθέσουμε την 7ετή του θητεία σε βραβευμένα με αστέρια Michelin εστιατόρια στη Γαλλία, την Ισπανία και την Ελβετία, δίπλα σε κορυφαίους σεφ, όπως ο Alain Ducasse και ο Jérôme Serres, τότε έχουμε ένα μενού υψηλής τεχνικής, που είναι μεν ελληνικό αλλά είναι τόσο δημιουργικό και ενδιαφέρον που σε προκαλεί σε νέα γευστικά μονοπάτια.

soupiaa

tsaisias

Πιάτα, όπως το τσιγαρέλι με χόρτα και καλαμάρι, που μοσχομυρίζει φρέσκα αρωματικά και σε ταξιδεύει στη γευστική παράδοση του Ιονίου ή όπως το μυλοκόπι bianco με πατάτες μενταγιόν και τα τρυφερά μοσχαρίσια μάγουλα στιφάδο μένουν αξέχαστα στη μνήμη. Η παστιτσάδα με τον κόκορα και την κρέμα γραβιέρας με την ελαφρώς πικάντικη επίγευση και η σουπιά με το μελάνι της, που παντρεύεται εξαιρετικά με κουσκουσάκι, ξύσμα λεμονιού και λάδι άνηθου είναι πιάτα που θα σε κάνουν να επιστρέψεις για να τα γευτείς ξανά. Το ίδιο ισορροπημένα και μοναδικά είναι και τα γλυκά: η σούπα σοκολάτας με φρούτα εποχής και μαρέγκες είναι όνειρο, ενώ το παγωτό μπακλαβάς μιλφέιγ σε ξαφνιάζει ευχάριστα.

soupa-sokolatas-omikron

bababa

omikron

 

info
Δρόσου 1 & Αίγλης, Κηφισιά, τηλ. 210 6202475, www.omikronrestaurant.gr
Ανοιχτά 13.00-01.00 καθημερινά εκτός Δευτέρας. Κάθε Παρασκευή και Σάββατο βράδυ το δείπνο συνοδεύεται από live πιάνο από τη γνωστή μουσικό Σοφία Ζαχαροπούλου.

Το άρθρο της εβδομάδας