dixromo_glikisma_me_glaso_1
clock icon
1:20'

Δίχρωμο γλύκισμα με γλάσο

Υλικά

  • 1 φάκελος 'Aνθος Αραβοσίτου Στιγμής Βανίλια ΓΙΩΤΗΣ
  • 1 φάκελος 'Aνθος Αραβοσίτου Στιγμής Σοκολάτα ΓΙΩΤΗΣ
  • 700 ml (3½ φλιτζ. τσαγιού) γάλα
  • 200 γρ. σαβαγιάρ
  • 25 γρ. (1 κουτ. σούπας) μαργαρίνη
  • 1 φάκελος Κουβερτούρα σε Σταγόνες ΓΙΩΤΗΣ

Ένα πεντανόστιμο γλυκάκι που φτιάχνεται γρήγορα και χωρίς κόπο χάρη στη ΓΙΩΤΗΣ, ιδανικό για καλεσμένους της τελευταίας στιγμής.

Παρασκευάζετε το 'Aνθος Αραβοσίτου Στιγμής με γεύση Βανίλια ΓΙΩΤΗΣ και το 'Aνθος Αραβοσίτου Στιγμής με γεύση Σοκολάτα ΓΙΩΤΗΣ σύμφωνα με τις οδηγίες παρασκευής.
Τοποθετείτε τα μισά σαβαγιάρ στον πάτο μιας ειδικής φόρμας για τούρτες με σούστα (Νο18-20) ή σε μια στενόμακρη φόρμα και τα ραντίζετε με λίγο γάλα στο οποίο έχετε προσθέσει λίγο κονιάκ.
Απλώνετε την κρέμα σοκολάτα πάνω από τα σαβαγιάρ και στη συνέχεια τοποθετείτε τα υπόλοιπα σαβαγιάρ εκτός από 3-4 κομμάτια. Τα ραντίζετε με λίγο γάλα και προσθέτετε την κρέμα βανίλια. Τελειώνετε το γλύκισμα με τριμμένα σαβαγιάρ.
Ζεσταίνετε 1 κουταλάκι της σούπας μαργαρίνη και 50 ml (1/4 φλιτζάνι τσαγιού) γάλα και προσθέτετε το περιεχόμενο του φακέλου Κουβερτούρα σε Σταγόνες ΓΙΩΤΗΣ. Ανακατεύετε καλά μέχρι να λιώσουν τα υλικά και γλασάρετε αμέσως την επιφάνεια του γλυκίσματος.
Aφήνετε στο ψυγείο να κρυώσει το γλάσο, ξεφορμάρετε και σερβίρετε

Διαδικασία

Βήμα 1

Παρασκευάζετε το 'Aνθος Αραβοσίτου Στιγμής με γεύση Βανίλια ΓΙΩΤΗΣ και το 'Aνθος Αραβοσίτου Στιγμής με γεύση Σοκολάτα ΓΙΩΤΗΣ σύμφωνα με τις οδηγίες παρασκευής.

Βήμα 2

Τοποθετείτε τα μισά σαβαγιάρ στον πάτο μιας ειδικής φόρμας για τούρτες με σούστα (Νο18-20) ή σε μια στενόμακρη φόρμα και τα ραντίζετε με λίγο γάλα στο οποίο έχετε προσθέσει λίγο κονιάκ.

Βήμα 3

Απλώνετε την κρέμα σοκολάτα πάνω από τα σαβαγιάρ και στη συνέχεια τοποθετείτε τα υπόλοιπα σαβαγιάρ εκτός από 3-4 κομμάτια. Τα ραντίζετε με λίγο γάλα και προσθέτετε την κρέμα βανίλια. Τελειώνετε το γλύκισμα με τριμμένα σαβαγιάρ.

Βήμα 4

Ζεσταίνετε 1 κουταλάκι της σούπας μαργαρίνη και 50 ml (1/4 φλιτζάνι τσαγιού) γάλα και προσθέτετε το περιεχόμενο του φακέλου Κουβερτούρα σε Σταγόνες ΓΙΩΤΗΣ. Ανακατεύετε καλά μέχρι να λιώσουν τα υλικά και γλασάρετε αμέσως την επιφάνεια του γλυκίσματος.

Βήμα 5

Aφήνετε στο ψυγείο να κρυώσει το γλάσο, ξεφορμάρετε και σερβίρετε