Είναι απλά, γρήγορα και προπαντός νόστιμα και σοκολατένια. Τι άλλο μπορεί να ζητάς από μια στίβα pancakes;

Υλικά

6 κουτ. σούπας πραλίνα φουντούκιου
44γρ. αραβοσιτέλαιο
170γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 μεγάλο αβγό
250γρ. ξινόγαλα
40γρ. ζάχαρη
1 κουτ. γλυκού baking powder
1 κουτ. γλυκού baking soda
άχνη ζάχαρη
λίγα φουντούκια (θρυμματισμένα )

Διαδικασία

Σε ένα ταψάκι με αντικολλητικό χαρτί “ρίχνετε” κουταλιές πραλίνα φουντουκιού με κενά ανάμεσα τους και τα τοποθετείτε στην κατάψυξη για περίπου 30 λεπτά.

Σε ένα μπολ ρίχνετε όλα τα υλικά και ανακατεύετε μέχρι να ενωθούν όλα τα υλικά.

Λαδώνετε με λίγο αραβοσιτέλαιο ένα αντικολλητικό τηγάνι και ρίχνετε ανά 2 δόσεις το μίγμα. Μόλις δείτε φουσκάλες στο πάνω μέρος τους ρίχνετε 1 “δισκάκι” πραλίνας φουντουκιού (μπορείτε και 2) στην πάνω επιφάνεια του ενός και ενώνετε τα 2 πάνκεικς.

Ψήνετε για περίπου 1-2 λεπτά ακόμα γυρνώντας για να μην καεί. Σερβίρετε πασπαλίζοντας με άχνη ζάχαρη και σκορπώντας τα φουντούκια.

Το άρθρο της εβδομάδας