Τα περίφημα μεξικάνικα τηγανητά αβγά είναι μια πολύ ωραία πρόταση για πρωινό και brunch, με την πικάντικη γεύση τους να είναι ότι πρέπει για ένα δυνατό ξεκίνημα της μέρας! Αν θέλετε μπορείτε να τα συνοδέψετε και με μαύρα φασόλια και ρύζι.
Υλικά
- 6 φρέσκα αυγά Κ. Μακεδονίας Νώμα
- 2 μεγάλες ντομάτες σε ροδέλες
- 2 κονσέρβες ντοματάκια κονκασέ, περασμένες από το μούλτι
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
- 2 πιπεριές κόκκινες, σε καρεδάκια
- 2 πιπερίτσες τσίλι φρέσκες, ψιλοκομμένες
- 1 μεγάλη πιπεριά τσίλι αποξηραμένη
- 2 φύλλα δάφνης
- Έξτρα παρθένο ελαιόλαδο ΠΓΕ Χανιά Κρήτης Νώμα
- Θαλασσινό αλάτι Μεσολογγίου Νώμα
- πιπέρι φρεσκοτριμμένο
- 6 τορτίγιες
Διαδικασία
Βήμα 1
Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνετε ελαιόλαδο και σοτάρετε το κρεμμύδι με το σκόρδο, τις τσίλι πιπεριές και το φύλλο δάφνης. Αλατοπιπερώνετε.
Βήμα 2
Προσθέτετε τα ντοματάκια κονκασέ, χαμηλώνετε τη θερμοκρασία και μαγειρεύετε για 5-10 λεπτά. Απλώνετε πάνω από τη σάλτσα τις ροδέλες ντομάτας. Με την ανάποδη μιας ξύλινης κουτάλας δημιουργείτε κοιλότητες στην σάλτσα και σπάτε μέσα τα αβγά. Αλατίζετε τα αβγά, σκεπάζετε το τηγάνι με καπάκι και αφήνετε για 3-4 λεπτά να μαγειρευτούν.
Βήμα 3
Στο μεταξύ ζεσταίνετε ελαφρά τις τορτίγιες στον φούρνο στους 180οC ή στον φούρνο μικροκυμάτων.
Βήμα 4
Σερβίρετε τα αβγά τοποθετώντας από 1 αβγό και άφθονη σάλτσα πάνω από κάθε τορτίγια. Για ακόμη πιο πικάντικη γεύση, μπορείτε να τους προσθέσετε μερικές σταγόνες tabasco.