Θα χρειαστείτε μόλις 15 λεπτά χρόνο από τη ζωή σας μέχρι να βάλετε στο ψυγείο τα ποτηράκια με αυτές τις λαχταριστές μους. Ακόμα κι αν αυτοί που θα τις προσφέρετε χρειαστούν λιγότερο χρόνο για να τις καταναλώσουν, πραγματικά αξίζει τον κόπο να το κάνετε!.
Λιώνετε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί (βάζετε τα κομματάκια της σοκολάτας σε κατσαρολάκι που τοποθετείτε μέσα σε ένα μεγαλύτερο κατσαρολάκι με νερό ως τη μέση και το βάζετε πάνω σε μέτρια φωτιά).
Εκτός φωτιάς αναμιγνύετε στη λιωμένη σοκολάτα πρώτα τους κρόκους των αβγών ανακατεύοντας δυνατά με σύρμα, μετά το βούτυρο και τελευταίο το λικέρ.
Χτυπάτε στο μίξερ τα ασπράδια των αβγών προσθέτοντας και τη ζάχαρη μέχρι να πάρετε μια σφιχτή και γυαλιστερή μαρέγκα, στην επιφάνεια της οποίας θα μπορούν να σχηματίζονται κορυφές.
Ανακατεύετε με απαλές κινήσεις τα δύο μίγματα (σοκολάτας και μαρέγκας) μέχρι να γίνουν ένα ομοιογενές μίγμα.
Κατόπιν μοιράζετε τη μους σε 4 χαμηλά ποτήρια και τα αφήνετε στο ψυγείο μέχρι να κρυώσει και να σταθεροποιηθεί για να μπορέσετε να τη σερβίρετε.
Διαδικασία
Βήμα 1
Λιώνετε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί (βάζετε τα κομματάκια της σοκολάτας σε κατσαρολάκι που τοποθετείτε μέσα σε ένα μεγαλύτερο κατσαρολάκι με νερό ως τη μέση και το βάζετε πάνω σε μέτρια φωτιά).
Βήμα 2
Εκτός φωτιάς αναμιγνύετε στη λιωμένη σοκολάτα πρώτα τους κρόκους των αβγών ανακατεύοντας δυνατά με σύρμα, μετά το βούτυρο και τελευταίο το λικέρ.
Βήμα 3
Χτυπάτε στο μίξερ τα ασπράδια των αβγών προσθέτοντας και τη ζάχαρη μέχρι να πάρετε μια σφιχτή και γυαλιστερή μαρέγκα, στην επιφάνεια της οποίας θα μπορούν να σχηματίζονται κορυφές.
Βήμα 4
Ανακατεύετε με απαλές κινήσεις τα δύο μίγματα (σοκολάτας και μαρέγκας) μέχρι να γίνουν ένα ομοιογενές μίγμα.
Βήμα 5
Κατόπιν μοιράζετε τη μους σε 4 χαμηλά ποτήρια και τα αφήνετε στο ψυγείο μέχρι να κρυώσει και να σταθεροποιηθεί για να μπορέσετε να τη σερβίρετε.