Ένα κέικ ιδανικό για να “γλυκάνει” τη μέρα σας στο ξεκίνημά της…
Υλικά
- 250γρ. βούτυρο φρέσκο
- 250γρ. ζάχαρη
- 250γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 4 αβγά
- 4 κουτ. σούπας μαρμελάδα φράουλας
- 100γρ. φιστίκια Αιγίνης ανάλατα, αλεσμένα σε πούδρα
- 100γρ. αμύγδαλα ασπρισμένα, αλεσμένα σε πούδρα
- 1 φλιτζάνι γάλα
- 50γρ. φράουλες αφυδατωμένες
- 300γρ. λευκή σοκολάτα
- 200γρ. κρέμα γάλακτος
Για το γλάσο
Διαδικασία
Βήμα 1
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180°C. Ανακατεύετε το αλεύρι με την πούδρα των φιστικιών και των αμυγδάλων.Βήμα 2
Χτυπάτε στη μεσαία ταχύτητα του μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέτετε τα αβγά ένα ένα και συνεχίζετε το χτύπημα μέχρι το μίγμα να γίνει αφράτο και να φουσκώσει.Βήμα 3
Ρίχνετε εναλλάξ το γάλα και το μίγμα αλευριού συνεχίζοντας να χτυπάτε μέχρι να ενσωματωθούν και να έχετε μια λεία και ομοιογενή ζύμη.Βήμα 4
Ανακατεύετε τη μαρμελάδα και τα αφυδατωμένα φρούτα και τα αναμιγνύετε με τη ζύμη πριν τη μεταφέρετε σε στρογγυλή βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα με τρύπα στη μέση. Ψήνετε το κέικ στον προθερμασμένο φούρνο για 50-55 λεπτά περίπου.Βήμα 5
Ετοιμάζετε στο μεταξύ το γλάσο: ζεσταίνετε την κρέμα γάλακτος και ρίχνετε μέσα τη λευκή σοκολάτα σε κομμάτια. Την ανακατεύετε μέχρι να λιώσει και να έχετε ένα λείο, παχύρρευστο μίγμα. Το αφήνετε να κρυώσει και το βάζετε στο ψυγείο.Βήμα 6
Όταν ψηθεί το κέικ, το ξεφουρνίζετε και αφήνετε να σταθεί 5-6 λεπτά πριν το αναποδογυρίσετε σε σχάρα ώσπου να κρυώσει εντελώς.Βήμα 7
Μεταφέρετε το κέικ σε πιατέλα. Πριν σερβίρετε, βγάζετε το γλάσο από το ψυγείο, το ανακατεύετε ζωηρά και περιχύνετε το κέικ.Φωτογραφία; Κων/νος Καφίρης, Food Styling: Σιμόνη Καφίρη