Μια ξεχωριστή γλυκιά τάρτα με κολοκύθα, με υπέροχη καρυδένια βάση και βελούδινη γέμιση με υπέροχο άρωμα μπαχαρικών.
Για την καρυδένια βάση: Λιώνετε το βούτυρο. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 170οC. Ρίχνετε στο μπλέντερ όλα τα υλικά και χτυπάτε μέχρι ομογενοποιηθεί το μίγμα.
Απλώνετε το μίγμα σε φόρμα με αποσπώμενο πάτο και πιέζετε με κουτάλι να γίνει συμπαγές. Ψήνετε τη βάση στον φούρνο για 10 λεπτά.
Για τη γέμιση: Βάζετε σε μια κατσαρόλα την ψημένη κολοκύθα και τη λιώνετε με την πρέσα του πουρέ. Προσθέτετε το κορν φλάουρ, το μέλι, τη βανίλια, τα μπαχαρικά και το αλάτι και μαγειρεύετε για περίπου 3-4 λεπτά, ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να δέσει το μίγμα.
Κατεβάζετε την κατσαρόλα από τη φωτιά, προσθέτετε τη σόδα, τις σταφίδες, το ξύσμα του πορτοκαλιού, τα αβγά και ανακατεύετε ζωηρά να μην ψηθούν οι κρόκοι. Αδειάζετε τη γέμιση στην προψημένη βάση. Ισιώνετε την επιφάνεια της και την ψήνετε στον φούρνο για 20-25 λεπτά ακόμη μέχρι να σφίξει καλά η γέμιση της τάρτας.
Βγάζετε την τάρτα από το φούρνο και την αφήνετε να κρυώσει. Πριν σερβίρετε, πασπαλίζετε με καρύδια, το μέλι και μπόλικη κανέλα.
Διαδικασία
Βήμα 1
Για την καρυδένια βάση: Λιώνετε το βούτυρο. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 170οC. Ρίχνετε στο μπλέντερ όλα τα υλικά και χτυπάτε μέχρι ομογενοποιηθεί το μίγμα.
Βήμα 2
Απλώνετε το μίγμα σε φόρμα με αποσπώμενο πάτο και πιέζετε με κουτάλι να γίνει συμπαγές. Ψήνετε τη βάση στον φούρνο για 10 λεπτά.
Βήμα 3
Για τη γέμιση: Βάζετε σε μια κατσαρόλα την ψημένη κολοκύθα και τη λιώνετε με την πρέσα του πουρέ. Προσθέτετε το κορν φλάουρ, το μέλι, τη βανίλια, τα μπαχαρικά και το αλάτι και μαγειρεύετε για περίπου 3-4 λεπτά, ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να δέσει το μίγμα.
Βήμα 4
Κατεβάζετε την κατσαρόλα από τη φωτιά, προσθέτετε τη σόδα, τις σταφίδες, το ξύσμα του πορτοκαλιού, τα αβγά και ανακατεύετε ζωηρά να μην ψηθούν οι κρόκοι. Αδειάζετε τη γέμιση στην προψημένη βάση. Ισιώνετε την επιφάνεια της και την ψήνετε στον φούρνο για 20-25 λεπτά ακόμη μέχρι να σφίξει καλά η γέμιση της τάρτας.
Βήμα 5
Βγάζετε την τάρτα από το φούρνο και την αφήνετε να κρυώσει. Πριν σερβίρετε, πασπαλίζετε με καρύδια, το μέλι και μπόλικη κανέλα.