Η διάσημη σοκολάτα Kit Kat ετοιμάζεται να κάνει ένα διάλειμμα από τη ζάχαρη, για να παραφράσουμε και το γνωστό της μότο, με τη Nestlé να ανακοινώνει ότι ως το 2018 θα έχουν κυκλοφορήσει νέες σοκολάτες με 40% λιγότερη ζάχαρη. Το καλύτερο; Υπόσχονται ότι η γεύση θα είναι ακριβώς η ίδια με σήμερα!

Η ελβετική εταιρεία υποστηρίζει ότι έχουν ανακαλύψει τη μέθοδο για να καταφέρουν να παράγουν ίδιες γευστικά σοκολάτες αλλά με σημαντικά χαμηλότερη ποσότητα ζάχαρης. Για την ακρίβεια, σύμφωνα με τους ίδιους, οι ερευνητές της Nestlé έχουν ανακαλύψει ένα διαφορετικό τρόπο να αξιοποιούν τη ζάχαρη ώστε να χρησιμοποιούν λιγότερη ποσότητα στη σοκολάτα και την ίδια στιγμή η γλώσσα να έχει την ίδια αντίληψη του γλυκού.

ImageHandler

Αν το εγχείρημα τους πετύχει θα μπορούσε να φέρει επανάσταση στον τρόπο που χρησιμοποιείται η ζάχαρη σε πολλά προϊόντα.

Περιμένουμε, λοιπόν, με ανυπομονησία να δοκιμάσουμε τις νέες Kit Kat, αλλά και τις υπόλοιπες σοκολάτες της εταιρείας στην βελτιωμένη εκδοχή τους.

Το άρθρο της εβδομάδας