clock icon
50'

Cupcakes με χωριάτικο λουκάνικο και ντομάτες λιαστές

Υλικά

    Για τα cupcakes

  • 100γρ. χωριάτικο λουκάνικο καθαρισμένο, σε κυβάκια
  • 1/3 φλιτζανιού λιαστές ντομάτες ψιλοκομμένες
  • 300γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 2 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 200ml γάλα φρέσκο
  • 6 κουτ. σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • 1 αβγό
  • 2 κουτ. σούπας μουστάρδα με κόκκους
  • 80γρ. κασέρι τριμμένο
  • ½ φλιτζάνι φύλλα δυόσμου ψιλοκομμένα
  • Για το γλάσο

  • 200γρ. τυρί κρέμα
  • 50ml κρέμα γάλακτος
  • Για τη διακόσμηση

  • 12 ροδέλες χωριάτικου λουκάνικου στεγνωμένες στο φούρνο
  • 12 κομμάτια λιαστής ντομάτας
  • 12 φυλλαράκια δυόσμου

Μικρά αλμυρά κεκάκια για το πρωινό, το κυριακάτικο brunch, αλλά και το ταπεράκι για το γραφείο. Το χωριάτικο λουκάνικο με τις λιαστές ντομάτες τους δίνουν απίθανη γεύση.

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200οC. Σ' ένα μπολ χτυπάτε το αβγό και αναμειγνύετε μέσα και το ελαιόλαδο, το γάλα και τη μουστάρδα. Προσθέτετε το δυόσμο και χτυπάτε όλα τα υλικά μαζί με ένα πιρούνι.
Σ' ένα δεύτερο, μεγάλο μπολ ρίχνετε το αλεύρι, το μπέικιν, το κασέρι και ανακατεύετε. Προσθέτετε το μίγμα με το ελαιόλαδο, το ψιλοκομμένο λουκάνικο, τις ψιλοκομμένες λιαστές ντομάτες και ανακατεύετε καλά.
Παίρνετε μια φόρμα με υποδοχές για μάφιν και βάζετε σε κάθε υποδοχή από μια χάρτινη θήκη. Μοιράζετε στις θήκες το μίγμα που ετοιμάσατε και ψήνετε στο φούρνο για 18-20 λεπτά. Ξεφουρνίζετε και αφήνετε να κρυώσουν.
Για το γλάσο: Ανακατεύετε το τυρί κρέμα με την κρέμα γάλακτος. Μεταφέρετε το γλάσο σε κορνέ και το βάζετε στο ψυγείο να παγώσει.
Την ώρα του σερβιρίσματος διακοσμείτε τα cupcakes με μια ροζέτα από το γλάσο και στολίζετε το καθένα με μια ροδέλα λουκάνικου, ένα κομμάτι λιαστή ντομάτα και ένα φυλλαράκι δυόσμου.

Διαδικασία

Βήμα 1

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200οC. Σ' ένα μπολ χτυπάτε το αβγό και αναμειγνύετε μέσα και το ελαιόλαδο, το γάλα και τη μουστάρδα. Προσθέτετε το δυόσμο και χτυπάτε όλα τα υλικά μαζί με ένα πιρούνι.

Βήμα 2

Σ' ένα δεύτερο, μεγάλο μπολ ρίχνετε το αλεύρι, το μπέικιν, το κασέρι και ανακατεύετε. Προσθέτετε το μίγμα με το ελαιόλαδο, το ψιλοκομμένο λουκάνικο, τις ψιλοκομμένες λιαστές ντομάτες και ανακατεύετε καλά.

Βήμα 3

Παίρνετε μια φόρμα με υποδοχές για μάφιν και βάζετε σε κάθε υποδοχή από μια χάρτινη θήκη. Μοιράζετε στις θήκες το μίγμα που ετοιμάσατε και ψήνετε στο φούρνο για 18-20 λεπτά. Ξεφουρνίζετε και αφήνετε να κρυώσουν.

Βήμα 4

Για το γλάσο: Ανακατεύετε το τυρί κρέμα με την κρέμα γάλακτος. Μεταφέρετε το γλάσο σε κορνέ και το βάζετε στο ψυγείο να παγώσει.

Βήμα 5

Την ώρα του σερβιρίσματος διακοσμείτε τα cupcakes με μια ροζέτα από το γλάσο και στολίζετε το καθένα με μια ροδέλα λουκάνικου, ένα κομμάτι λιαστή ντομάτα και ένα φυλλαράκι δυόσμου.