Η γνήσια συνταγή του προφιτερόλ, θέλει τα σου γεμισμένα με παγωτό και σερβιρισμένα με ζεστή σάλτσα σοκολάτας. Μπορεί να σας ξενίζει λίγο, αλλά η αντίθεση παγωμένου ζεστού δημιουργεί ένα από τα καλύτερα γλυκά που έχετε δοκιμάσει.
Αφού ανοίξετε λίγο τα σουδάκια, τα γεμίζετε με παγωτό και τα διατηρείτε στην κατάψυξη.
Φτιάχνετε τη σάλτσα: Κόβετε την κουβερτούρα σε μικρά κομμάτια και την βάζετε σε μπολ. Σε μία μικρή κατσαρόλα βράζετε την κρέμα γάλακτος με το μέλι. Αποσύρετε το μίγμα από την φωτιά, το ρίχνετε στην κουβερτούρα και ανακατεύετε καλά μέχρι να λιώσει η σοκολάτα και να γίνει η σάλτσα ομοιογενής.
Βάζετε τη σάλτσα στο ψυγείο για λίγη ώρα, μέχρι να σταθεροποιηθεί, αλλά να μην κρυώσει τελείως.
Φτιάχνετε το προφιτερόλ: Σε μία πιατέλα, ή σε ατομικά μπολ, στήνετε τα σουδάκια σε σχήμα πυραμίδας. Για να κολλήσουν μεταξύ τους, βάζετε ενδιάμεσα σε κάθε στρώση, λίγη σάλτσα σοκολάτας. Περιχύνετε με τη σάλτσα σοκολάτας και σερβίρετε αμέσως.
Διαδικασία
Βήμα 1
Αφού ανοίξετε λίγο τα σουδάκια, τα γεμίζετε με παγωτό και τα διατηρείτε στην κατάψυξη.
Βήμα 2
Φτιάχνετε τη σάλτσα: Κόβετε την κουβερτούρα σε μικρά κομμάτια και την βάζετε σε μπολ. Σε μία μικρή κατσαρόλα βράζετε την κρέμα γάλακτος με το μέλι. Αποσύρετε το μίγμα από την φωτιά, το ρίχνετε στην κουβερτούρα και ανακατεύετε καλά μέχρι να λιώσει η σοκολάτα και να γίνει η σάλτσα ομοιογενής.
Βήμα 3
Βάζετε τη σάλτσα στο ψυγείο για λίγη ώρα, μέχρι να σταθεροποιηθεί, αλλά να μην κρυώσει τελείως.
Βήμα 4
Φτιάχνετε το προφιτερόλ: Σε μία πιατέλα, ή σε ατομικά μπολ, στήνετε τα σουδάκια σε σχήμα πυραμίδας. Για να κολλήσουν μεταξύ τους, βάζετε ενδιάμεσα σε κάθε στρώση, λίγη σάλτσα σοκολάτας. Περιχύνετε με τη σάλτσα σοκολάτας και σερβίρετε αμέσως.