Τα γεμιστά είναι σίγουρα από τα πιο αγαπημένα μας πιάτα. Θα τα φτιάξουμε λοιπόν αυτή τη φορά σε μία χορτοφαγική παραλλαγή που έχει τη δική της ξεχωριστή νοστιμιά. Δοκιμάστε τη σήμερα κιόλας!
Αδειάζετε τα κολοκυθάκια, τα αλατίζετε ελαφρά στο εσωτερικό και ψιλοκόβετε τη γέμιση. Κρατάτε για καπάκι το πρώτο κομματάκι.
Σε ένα τηγάνι ζεσταίνετε το μισό ελαιόλαδο και σοτάρετε τα μανιτάρια σε πολύ δυνατή φωτιά για 1 λεπτό. Ρίχνετε τα κρεμμύδια και το κολοκύθι και σοτάρετε μέχρι να μαραθούν. Προσθέτετε το πλιγούρι, φέρνετε δυο βόλτες, αλατίζετε, σβήνετε με το κρασί και το αφήνετε να εξατμιστεί. Εκτός φωτιάς προσθέτετε και τα μυρωδικά.
Γεμίζετε τα κολοκύθια, τα βουλώνετε, τα στρώνετε σφιχτά το ένα κοντά στο άλλο στην κατσαρόλα, προσθέτετε το υπόλοιπο λάδι, μισό ποτήρι νερό και τα μαγειρεύετε μέχρι να μαλακώσουν σκεπασμένα για 20-30 λεπτά περίπου.
Διαλύετε το κορνφλάουρ σε τέσσερις κουταλιές της σούπας κρύο νερό μαζί με το χυμό του λεμονιού, το ρίχνετε στο φαγητό, κουνάτε να πάει παντού και του δίνετε μια βράση μέχρι να δέσει η σάλτσα. Πασπαλίζετε με το ξύσμα λεμονιού.
Διαδικασία
Βήμα 1
Αδειάζετε τα κολοκυθάκια, τα αλατίζετε ελαφρά στο εσωτερικό και ψιλοκόβετε τη γέμιση. Κρατάτε για καπάκι το πρώτο κομματάκι.
Βήμα 2
Σε ένα τηγάνι ζεσταίνετε το μισό ελαιόλαδο και σοτάρετε τα μανιτάρια σε πολύ δυνατή φωτιά για 1 λεπτό. Ρίχνετε τα κρεμμύδια και το κολοκύθι και σοτάρετε μέχρι να μαραθούν. Προσθέτετε το πλιγούρι, φέρνετε δυο βόλτες, αλατίζετε, σβήνετε με το κρασί και το αφήνετε να εξατμιστεί. Εκτός φωτιάς προσθέτετε και τα μυρωδικά.
Βήμα 3
Γεμίζετε τα κολοκύθια, τα βουλώνετε, τα στρώνετε σφιχτά το ένα κοντά στο άλλο στην κατσαρόλα, προσθέτετε το υπόλοιπο λάδι, μισό ποτήρι νερό και τα μαγειρεύετε μέχρι να μαλακώσουν σκεπασμένα για 20-30 λεπτά περίπου.
Βήμα 4
Διαλύετε το κορνφλάουρ σε τέσσερις κουταλιές της σούπας κρύο νερό μαζί με το χυμό του λεμονιού, το ρίχνετε στο φαγητό, κουνάτε να πάει παντού και του δίνετε μια βράση μέχρι να δέσει η σάλτσα. Πασπαλίζετε με το ξύσμα λεμονιού.