Μια συνταγή ελληνικότατη που όσο κι αν ακούγεται παράξενο έχει καταγραφεί στην Λακωνία και την Ήπειρο. Αυτή η πατατοσαλάτα είναι ιδανική για τους λάτρεις των γλυκόξινων γεύσεων.
Υλικά
- 1 κιλό πατάτες
- 2 πορτοκάλια, καθαρισμένα και κομμένα σε κυβάκια
- 1 κρεμμύδι μέτριο, κομμένο σε λεπτές φέτες
- ½ φλιτζάνι ελιές μαύρες, μικρές (όχι ξιδάτες)
- 2/3 φλιτζανιού ελαιόλαδο
- χυμό από 1 λεμόνι
- 4-5 κουτ. σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο, για γαρνίρισμα
- αλάτι
Διαδικασία
Βήμα 1
Πλένετε καλά και βάζετε τις πατάτες να βράσουν σε μια κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό.Βήμα 2
Τις στραγγίζετε και αφού κρυώσουν λίγο για να μπορείτε να τις πιάσετε, τις ξεφλουδίζετε και τις κόβετε σε κύβους.Βήμα 3
Καθαρίζετε και κόβετε τα πορτοκάλια σε κυβάκια και το κρεμμύδι σε φετούλες.Βήμα 4
Μεταφέρετε τις πατάτες σε μεγάλο μπολ σερβιρίσματος και προσθέτετε το πορτοκάλι, το κρεμμύδι και τις ελιές. Αλατίζετε.Βήμα 5
Χτυπάτε το λάδι με το χυμό λεμονιού και περιχύνετε τη σαλάτα. Γαρνίρετε τη σαλάτα με ψιλοκομμένο μαϊντανό και σερβίρετε αμέσως.Φωτογραφία: Βαγγέλης Πατεράκης - Food Styling: Αντωνία Κατή