panacotta-chron2
clock icon
50'

Πανακότα σοκολάτα

Υλικά

    Για την πανακότα

  • 250ml κρέμα γάλακτος 35%
  • 165ml γάλα πλήρες
  • 4γρ. ζελατίνη σε φύλλα (1½ ζελατίνα περίπου)
  • 90γρ. κουβερτούρα
  • Για τη σάλτσα σοκολάτας

  • 100γρ. Κουβερτούρα
  • 100ml κρέμα γάλακτος 35%
  • 30γρ. μέλι

Tips

  • Μπορείτε να συνοδεύσετε την πανακότα σοκολάτα με οποιοδήποτε φρούτο εποχής της αρεσκείας σας.

Ένα σοκολατένιο γλυκάκι είναι πάντα ευπρόσδεκτο στο τραπέζι μετά από ένα δείπνο. Πόσο μάλλον όταν πρόκειται για μια δροσερή πανακότα. Εδώ τη συνοδεύουμε με κομματάκια ροδάκινου.

Φτιάχνετε την πανακότα: Μαλακώνετε τα φύλλα ζελατίνης σε ένα μπολ με πολύ κρύο νερό. Τα βγάζετε από το νερό και τα στραγγίζετε. Σε μπεν-μαρί ή φούρνο μικροκυμάτων (έως 500W) λιώνετε την κουβερτούρα. Στο μεταξύ βάζετε και το γάλα σε ένα κατσαρολάκι να πάρει μια βράση. Το αποσύρετε από τη φωτιά, προσθέτετε τις μαλακωμένες ζελατίνες και ανακατεύετε.
Ρίχνετε το καυτό γάλα στην λιωμένη κουβερτούρα και ανακατεύετε με μια μαρίζ.
Τέλος, προσθέτετε την κρέμα γάλακτος, ανακατεύετε καλά το μίγμα και μετά το μοιράζετε σε ποτηράκια. Αφήνετε το γλυκό σας στο ψυγείο να σταθεροποιηθεί για 6 ώρες περίπου και σερβίρετε.
Φτιάχνετε τη σάλτσα σοκολάτας: Λιώνετε την κουβερτούρα σε μπεν-μαρί ή φούρνο μικροκυμάτων (έως 500W).
Σε ένα κατσαρολάκι βάζετε την κρέμα γάλακτος για να πάρει μια βράση. Μόλις κοχλάσει, την αποσύρετε από τη φωτιά, προσθέτετε το μέλι και ανακατεύετε.
Στη συνέχεια ρίχνετε την καυτή κρέμα γάλακτος στην λιωμένη κουβερτούρα και ανακατεύετε με μια μαρίζ. Παίρνετε τα ποτηράκια με τη σταθεροποιημένη πανακότα από το ψυγείο και σερβίρετε με τη σάλτσα σοκολάτας.
Φωτογραφία - Food Styling: Αντωνία Κατή

Διαδικασία

Βήμα 1

Φτιάχνετε την πανακότα: Μαλακώνετε τα φύλλα ζελατίνης σε ένα μπολ με πολύ κρύο νερό. Τα βγάζετε από το νερό και τα στραγγίζετε. Σε μπεν-μαρί ή φούρνο μικροκυμάτων (έως 500W) λιώνετε την κουβερτούρα. Στο μεταξύ βάζετε και το γάλα σε ένα κατσαρολάκι να πάρει μια βράση. Το αποσύρετε από τη φωτιά, προσθέτετε τις μαλακωμένες ζελατίνες και ανακατεύετε.

Βήμα 2

Ρίχνετε το καυτό γάλα στην λιωμένη κουβερτούρα και ανακατεύετε με μια μαρίζ.

Βήμα 3

Τέλος, προσθέτετε την κρέμα γάλακτος, ανακατεύετε καλά το μίγμα και μετά το μοιράζετε σε ποτηράκια. Αφήνετε το γλυκό σας στο ψυγείο να σταθεροποιηθεί για 6 ώρες περίπου και σερβίρετε.

Βήμα 4

Φτιάχνετε τη σάλτσα σοκολάτας: Λιώνετε την κουβερτούρα σε μπεν-μαρί ή φούρνο μικροκυμάτων (έως 500W).

Βήμα 5

Σε ένα κατσαρολάκι βάζετε την κρέμα γάλακτος για να πάρει μια βράση. Μόλις κοχλάσει, την αποσύρετε από τη φωτιά, προσθέτετε το μέλι και ανακατεύετε.

Βήμα 6

Στη συνέχεια ρίχνετε την καυτή κρέμα γάλακτος στην λιωμένη κουβερτούρα και ανακατεύετε με μια μαρίζ. Παίρνετε τα ποτηράκια με τη σταθεροποιημένη πανακότα από το ψυγείο και σερβίρετε με τη σάλτσα σοκολάτας.

Φωτογραφία - Food Styling: Αντωνία Κατή