SFOYGATA
clock icon
30'

Σφουγγάτα από την Κύθνο

Υλικά

  • 4 αβγά, ελαφρά χτυπημένα
  • 3 κολοκυθάκια, τριμμένα στον τρίφτη του κρεμμυδιού
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 250γρ. φέτα
  • 1 μεγάλη πατάτα, τριμμένη
  • 3 κουτ. σούπας δυόσμο, ψιλοκομμένο
  • λίγο αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • αλάτι, πιπέρι
  • ελαιόλαδο για το τηγάνισμα

Μικρές ομελέτες με κολοκύθι και πατάτες, σαν αλλιώτικοι κολοκυθοκεφτέδες, που συνοδεύουν ιδανικά το ούζο και το τσίπουρο.

Αλατίζετε τα κολοκυθάκια, τα στραγγίζετε στο σουρωτήρι και τα ανακατεύετε με το κρεμμύδι, το τυρί, την πατάτα, το δυόσμο και τα αβγά.
Πασπαλίζετε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι, προσθέτετε λίγο-λίγο το αλεύρι μέχρι να σφίξει το μίγμα και το αφήνετε στο ψυγείο για 1 ώρα.
Κατόπιν το πλάθετε σε σφουγγάτα (σαν μεγάλους κεφτέδες) και τηγανίζετε σε ελαιόλαδο μέχρι να ροδίσουν.
Φωτογραφία: Βαγγέλης Πατεράκης – Food Styling: Elena Jeffrey

Διαδικασία

Βήμα 1

Αλατίζετε τα κολοκυθάκια, τα στραγγίζετε στο σουρωτήρι και τα ανακατεύετε με το κρεμμύδι, το τυρί, την πατάτα, το δυόσμο και τα αβγά.

Βήμα 2

Πασπαλίζετε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι, προσθέτετε λίγο-λίγο το αλεύρι μέχρι να σφίξει το μίγμα και το αφήνετε στο ψυγείο για 1 ώρα.

Βήμα 3

Κατόπιν το πλάθετε σε σφουγγάτα (σαν μεγάλους κεφτέδες) και τηγανίζετε σε ελαιόλαδο μέχρι να ροδίσουν.

Φωτογραφία: Βαγγέλης Πατεράκης – Food Styling: Elena Jeffrey