Η τριφτή βάση σε συνδυασμό με τη σοκολατένια γέμιση σε αυτές τις ταρταλέτες, το κάνουν δύσκολο να σταματήσετε στη μία. Τις ετοιμάζετε εύκολα, με υλικά ΓΙΩΤΗΣ για εγγυημένα νόστιμο αποτέλεσμα.
Για τις ταρταλέτες: Ζυγίζετε τα υλικά σας και τα τοποθετείτε όλα μαζί (εκτός από τα αβγά) στον κάδο του μίξερ. Με τους γάντζους ξεκινάτε να ανακατεύετε τα υλικά και όταν πάρετε ένα μίγμα σαν ψίχουλα, ρίχνετε το πρώτο αβγό και μετά το δεύτερο. Σταματάτε το μίξερ και ζυμώνετε λίγο με τα χέρια αλλά προσοχή, όταν λέμε λίγο εννοούμε λίγο. Το πολύ ζύμωμα σκληραίνει τη ζύμη. Τώρα η ζύμη σας είναι μαλακή και εύπλαστη, αφήστε τη να ξεκουραστεί για 5 λεπτά και μετά χωρίστε τη σε 2 μέρη.
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180οC και στρώνετε ένα κομμάτι αντικολλητικό χαρτί ψησίματος στον πάγκο σας. Εκεί επάνω ανοίγετε τη ζύμη σε λεπτό φύλλο με τη βοήθεια του πλάστη. Με κουπ πάτ διαμ. 12εκ. ή ανάλογα τι μεγέθους σκεύη έχετε, την κόβετε σε κύκλους και με αυτούς ντύνετε ατομικές φόρμες για τάρτα που έχετε προηγουμένως αλείψει με βούτυρο. Τις ψήνετε στον φούρνο για 25 λεπτά περίπου, μέχρι να ροδίσουν ελαφρά. Μετά από λίγο τις ξεφορμάρετε και τις αφήνετε πάνω σε σύρμα να κρυώσουν εντελώς.
Βάζετε σε μέτρια φωτιά ένα κατσαρολάκι με την κρέμα γάλακτος. Μόλις κάνει πως παίρνει βράση το τραβάτε από τη φωτιά και το ρίχνετε πάνω από την Κουβερτούρα ΓΙΩΤΗΣ, την οποία έχετε από πριν τοποθετημένη σε μπολ. Μετά από μισό λεπτό αρχίζετε να ανακατεύετε με σπάτουλα μέχρι να λιώσει η σοκολάτα. Προς το τέλος προσθέτετε το μέλι, το ινδοκάρυδο και το λικέρ κι αφήνετε να κρυώσει λίγο το μίγμα.
Μοιράζετε το μίγμα στις τάρτες και αφού σταθεροποιηθεί η σοκολάτα διακοσμείτε με φρούτα της επιλογής σας. Πασπαλίζετε τις ταρταλέτες με λίγο επιπλέον ινδοκάρυδο.
Διαδικασία
Βήμα 1
Για τις ταρταλέτες: Ζυγίζετε τα υλικά σας και τα τοποθετείτε όλα μαζί (εκτός από τα αβγά) στον κάδο του μίξερ. Με τους γάντζους ξεκινάτε να ανακατεύετε τα υλικά και όταν πάρετε ένα μίγμα σαν ψίχουλα, ρίχνετε το πρώτο αβγό και μετά το δεύτερο. Σταματάτε το μίξερ και ζυμώνετε λίγο με τα χέρια αλλά προσοχή, όταν λέμε λίγο εννοούμε λίγο. Το πολύ ζύμωμα σκληραίνει τη ζύμη. Τώρα η ζύμη σας είναι μαλακή και εύπλαστη, αφήστε τη να ξεκουραστεί για 5 λεπτά και μετά χωρίστε τη σε 2 μέρη.
Βήμα 2
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180οC και στρώνετε ένα κομμάτι αντικολλητικό χαρτί ψησίματος στον πάγκο σας. Εκεί επάνω ανοίγετε τη ζύμη σε λεπτό φύλλο με τη βοήθεια του πλάστη. Με κουπ πάτ διαμ. 12εκ. ή ανάλογα τι μεγέθους σκεύη έχετε, την κόβετε σε κύκλους και με αυτούς ντύνετε ατομικές φόρμες για τάρτα που έχετε προηγουμένως αλείψει με βούτυρο. Τις ψήνετε στον φούρνο για 25 λεπτά περίπου, μέχρι να ροδίσουν ελαφρά. Μετά από λίγο τις ξεφορμάρετε και τις αφήνετε πάνω σε σύρμα να κρυώσουν εντελώς.
Βήμα 3
Βάζετε σε μέτρια φωτιά ένα κατσαρολάκι με την κρέμα γάλακτος. Μόλις κάνει πως παίρνει βράση το τραβάτε από τη φωτιά και το ρίχνετε πάνω από την Κουβερτούρα ΓΙΩΤΗΣ, την οποία έχετε από πριν τοποθετημένη σε μπολ. Μετά από μισό λεπτό αρχίζετε να ανακατεύετε με σπάτουλα μέχρι να λιώσει η σοκολάτα. Προς το τέλος προσθέτετε το μέλι, το ινδοκάρυδο και το λικέρ κι αφήνετε να κρυώσει λίγο το μίγμα.
Βήμα 4
Μοιράζετε το μίγμα στις τάρτες και αφού σταθεροποιηθεί η σοκολάτα διακοσμείτε με φρούτα της επιλογής σας. Πασπαλίζετε τις ταρταλέτες με λίγο επιπλέον ινδοκάρυδο.